Kaj je narobe z računalnikom ...

iskalec

Pripravnik
30. avg 2007
78
1
8
... če se ob zagonu prikaže le tole: .
Računalnik (starejši) je še sistema, hočem ga zagnati z DVD-ja, da bi naložil Windowse, pa ne gre. Te pikice se rišejo v neskončnost, vsaki 15 sekund se doda ena. Ne najdem izhoda iz tega.
Dopuščam možnost, da je to kakšna nastavitev v Biosu, ki je ne poznam, vedno bolj pa se mi dozdeva, da bi bila lahko kakšna hardwerska napaka.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Poizkuša se zagnati z mreže. Kaj če pritisneš ESCape? V BIOS-u izklopi "Boot from lan" oziroma nastavi vrstni red naprav za zagon (v BIOS prideš s tipko F10 med zagonom).

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Vrstni red naprav za zagon v biosu se sam od sebe ne bo prestavil.
Ali ti nekdo prčka po pcju ali je crknil disk, ker pxe boot je ponavadi na zadnjem mestu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
...razen če ga je dobil iz odpisa iz kake ustanove, ki je furala network boot. Šole, ki so to imele rešeno niso imele problemov z re-installi sistemov, ko so mulci počeli peesdarije
smirk-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Da prislonim lonček, kaj imam narobe ali nimam nastavljeno, da se mi večkrat pri zagonu pojavi napačna resolucija. po resetu je pa vse v redu?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Navaden komp? Lahko da imaš "hecen" driver ki dlje časa zaznava zaslon in ne najde ustrezne nastavitve. Preveri kabel in tudi, zaslon prižgi pred računalnikom. ČE pa pride do tega, da ko se ti boota v napačno resolucijo in ne moreš niti na roko prestavit v pravilno, pa se ti definitivno sesuva driver za grafiko (in polkna uporabijo tistega "default" ki ga pač poznajo).

lp

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
JAz sem mel podobno težavo, pa je bil problem v grafični... ene 2-3 mesece je še šlo tako, da sem ga resetiral, potem je bilo pa treba po novo grafično.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Tudi iztrošena baterija na plati povzroči resetiranje biosa na default nastavitve, zato jo preveri.

Podobne teme