kaj je bolje?

kaj menite da je za slovenijo in slovence bolje?

• Skupaj glasov
    42
  • Glasovanje je zaprto .

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Sem glasoval za prvo možnost, vendar pod pogojem, da znajo slovenski lastniki narediti red v podjetju, kot ga znajo recimo tuji (primer - Revoz in še kakšna druga firma).

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Oboje je isto sranje, ker itak vsi gledajo samo na dobiček. Mogoče so v tem pogledu domači še slabši, ker je treba šele ustvarit kapitalistično elito (kolkr se še da oz, če je še kaj placa) in so zato še bolj grabežljivi, požrti in izkoriščevalski. Obojim se pa jebe za delavce - "če ti ni kaj všeč, tmle so vrata pa briši, zunaj jih 100 čaka na tvoje delovno mesto!". Yeah, right
rolleyes-1.gif

Jasno, da so povsod izjeme, ki pa potrjujejo pravilo.
Je pa pri tujem lastniku prednost to, da ga lahko pošlješ v pyzdomaterno in, če se mu zraven smehljaš, bo mislil, kako ga hvališ.
evil.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Oboje je isto sranje, ker itak vsi gledajo samo na dobiček. Mogoče so v tem pogledu domači še slabši, ker je treba šele ustvarit kapitalistično elito (kolkr se še da oz, če je še kaj placa) in so zato še bolj grabežljivi, požrti in izkoriščevalski. Obojim se pa jebe za delavce - "če ti ni kaj všeč, tmle so vrata pa briši, zunaj jih 100 čaka na tvoje delovno mesto!". Yeah, right
rolleyes-1.gif

Jasno, da so povsod izjeme, ki pa potrjujejo pravilo.
Je pa pri tujem lastniku prednost to, da ga lahko pošlješ v pyzdomaterno in, če se mu zraven smehljaš, bo mislil, kako ga hvališ.
evil.gif
zmaga.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.401
113
Ja kaj pa delajo tujci. Kdo je zaprl Tobačno, kdo je zdaj zaprl Savo, ..... Pri nekaterih tako opevani tujci. Dejstvo je da vsak direktor in lastnik dela za dobiček. Ampak če je lastnik domači potem ima vsaj država nekaj od njega (pobere več davkov). Ko je lastnik tujec bo zaradi primernega optimiranja (računovodska kreativnost) bilanc poskrbel, da bo večino dobička spravil iz države tako, da bo plačal čim manj davka.
Jaz sem za domače!