Kaj izbrati: kitajc proti Prestigio Multiphone?

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Gledam dva aparata in sicer:
- Prestigio Multiphone 5044 DUO in
- neko kitajsko napravico

Po specifikacijah sta podobna:
1. CPU in GPU sta enaka: MTK6589 in Power VR SGX 544.
2. RAM enako: 1 GB
3. ROM: kitajc 8 | Prestigio 4 GB
4. Resolucija zaslonov je enaka (je možno da ima kitajc res samo 260K?)
5. WMCDA imata različno: kitajc - 850/2100 | Prestigio pa 1900, 2100, 850, 900 (bi to pri nas / EU igralo neko vlogo?)
6. kamera ni pomembna, obe sta verjetno nekje "tam-tam"
7. baterija je sicer pri kitajcu po specifikacijah boljša (2500 mAh | 2000 mAh), ne vem pa kako bi se obnesla ob dejanski uporabi

Sta primerljiva in če se, glede na ceno, izplača vzeti kitajca, ki je skoraj 100 EUR cenejši?
(Morda kakšna alternativa?)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj prestigio so očitno isto kitajci, ki jim je nek nadebudnež dal ime in blagovno znamko.

Če googlaš o firmi ne najdeš nič pametnega

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Isto stran imajo v angleščini in če hočeš izvedet karkoli o firmi ne izveš nič, razen, da je prestigio brand name

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
sej človek ne ve a nej se zjoka al smeje...

brand je na slovenskem trgu 10 let v letih okoli 2004 je bil eden večjih prodajalcev prenosnih računalnikov v sloveniji... retail jih je dobesedno požiral... isto velja za desktop računalnike čeprav po resnici niso bili količinsko nikoli niti blizu prenosnikom...

so mogoče hp dell toshiba... kaj manj kitajci, kateri nadebudneži so pa njim dali imena...

skratka Prestigio je hišna blagovna znamka podjeta Asbis Enterprises http://www.asbis.com/ in je na tem delu Evrope eden večjih igralcev ravno tako v bivši rusiji, bližnjem vzhodu, severni afriki...

na kratko o prestigiu pa tukaj http://www.prestigio.si/about/prestigio.xhtml

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Človek, kaj ne bom skeptičen. Iskra je tudi 100 let star brand, pa lahko dandanes kupuješ poceni kitajsko robo pod tem imenom. Blagovna znamka je hkrati vse in nič.

In ne žali firm kot so HP, ki furajo tudi svoj razvoj. Jaz nimam pojma ali ima prestigio svoj razvoj ali kupuje generike v neki kitajski fabriki in potem štempla neko ime gor. In tale asbis ne fura nobenega razvoja ali proizvodnje, kar je tudi razbrat iz njihove strani. Se pa hvalijo, da so "leading distributor".

Torej prestigio je generičen kitajc.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
Prestigio sam razvija firmware, ki so na produktih ravno tako jih tekoče posodablja, pri izbiri komponent pa ima že pozicijo v kateri lahko izbira...

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
kaj je in kaj ni nebi debatiral ker ima vsak svoje prepričanje in svoj prav... kupec je kralj in temu ne bom oporekal.
Imamo kupce in imamo tiste, ki nikoli ne bodo kupili našega produkta... s svojimi produkti se trudimo biti na nivoju in kupcu želimo da za svoj denar dobi optimalno uporaben produkt, saj ne želimo biti nekdo, ki ga kupec kupi samo enkrat v življenju.

ali nam to ratuje ali ne je glavno vprašanje na katerega pa ne morem drugače kot, da odgovorim pozitivno pri tem pa da vsakem primeru želimo biti še boljši, saj se zavedamo tudi napak ki se nam zgodijo

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
zadni laptop je star 7-8 let in je verjetno res za v kanto saj se na njemu danes nič več ne more delat...

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Ocenjujem, da sta oba bolj ali manj kitajca.

Imam Prestigio 4300 DUO in nisem najbolj zadovoljen.
- premalo pomnilnika, ker si ne morem niti vseh aplikacij posodobiti, ker ni dovolj "prostora" (vse kar je možno je prestavljeno na SD),
- GPS signal išče včasih celo večnost, sem že moral narediti tudi restart telefona, da je končno našel satelite,
- iGO se mi v tunelih sesuva (preizkusil sem več različic, tudi po navodilih na tem forumu - žal neuspešno),
- baterija se mi izprazni v 4 urah (vključena navigacija, maks osvetlitev),
- posodobitve na novejši OS ni,
- kombinacija s polariziranimi sončnimi očali in ležeča postavitev aparata je - črn zaslon! (OK, moja napaka, ker z drugimi aparati nisem imel teh problemov in nisem niti pomislil, da bi pred nakupom preizkusil pogled na ta telefon s polariziranimi stekli).

Ker je 4300 drug telefon, ki se v 90% uporablja za outdoor/bike navigacijo in internet v tujini, mi ostale stvari niso tako pomembne, zato še nisem povsem odpisal znamke Prestigio. Je pa vsekakor ne ocenjujem kot neke posebej zaupanja vredne znamke, ki bi bila sinonim za boljšo kakovost mobilnih aparatov od "no name". Ima pa Prestigio poprodajno podporo, kar tudi ni nezanemarljivo.

Zanima me mnenje (uporabnikov) 5044 DUO, ki je naveden zgoraj, ker nekako pričakujem, da bi bil zadovoljen. Glede na zgoraj navedene specifikacije pa spet ne pričakujem čudežev v primerjavi z nekim "no name" kitajcem, ki bo - pričakujem da enako dobro - služil kot Prestigio.

@geronimo
Ni mi najbolj všeč alternativa zaradi jezika (ni slo - ok, morda "more locale" to reši) in zaradi baterije - se bojim da bo še slabše kot pri zdajšnjem Prestigiu. Mi je pa svetlost in kakovost zaslona pomembna! Seveda ob hkratni prijaznosti do vzdržljivosti baterije, zato ni nujno, da bi moral biti 1280×720 ločljivosti. ;-) Še kakšen drug predlog?

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
iz nokie lumia 800 sem silom prilike ker je pač reprezentativno bilo potrebno šel na prvi prestigio telefon PAP4300
GPS signal je samo privč iskal nekaj minutž
Igo se ni nikoli sesul
ips matrika mi je zagotavljala dober pogled iz vseh kotov
polariziranih očal nažalost nimam
baterija ni bila za grajat je pa res, da se z uporabo gpsja rapidno zniža... ampak zaboga pokažite mi smarfon, ki se mu ne

5044 je odličen telefon ponujali smo ga za probo v enih izmed tem tukaj na forumu... na žalost še ni bilo kandidata, ki bi zadostil pogojem ki jih ob tem želimo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
jaz?
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prestigio ni nič drugega, kot prodajalec, ki kupuje komponente starih modelov, kitajci pa jih sestavljajo skupaj. Zaposlenih je par programerjev, ki prilagodijo osnovni Android (beri - namečejo bloatware, kot vsi ostali), dodajo gonilnike za komponente in to je to. Pa še to je vprašanje, če ne delajo sestavljalci za njih.

Vsa prednost za kupce, ki jo imajo pred ostalimi noname znamkami je ta, da imajo servisno mrežo, torej v primeru okvare ni treba telefona nekam v HK pošiljat ali pa kar v smeti vrečt.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Če kupuješ Kitajca, malo pogledaš po njihovih uveljavljenih brandih, Lenovo, Maitzu Juayi in podobno. Se pa hitro uveljavljao nova imena Iocean, Faea. Slednja sta med najbolj ugodnimi po cenah glede na to kaj nudita. Iocean X7 eden boljših 5inchnih aparatov(gps slab) Faea F1 eden manjših 4,5 inčnih telefonom z odličnim ekranom, gpsom.... Mene Samsung in podobno ne vidi več, sploh po obisku servisa v Januarju.
wink-1.gif