Kaj hudiča piska?

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Lep pozdrav!

Na prenosniku HP dv7 mi neki čudn piska. Pa ne na zvočnikih ampak tisti ogabni spiker na matični ali kjer koli je že. Oddaja tiste zoprne kratke piske, nekje 5min od prižiga kompa, nato utihne. Kaj ga mede?

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Sem odstranil baterijo in je res nehalo piskati. Zakaj je sploh prišlo do piskanja?

Hvala!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Ne vem zakaj pride do piskanja. Težava je lahko v bateriji ali celo napajalniku. Pokliči malo na servis in vprašaj, kakšne so lahko posledice.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Bom malo kidnappal temo.
Mam ene cheap 5.1 zvočnike in občasno se v njih pojavi zvok (ponavadi v tujem jeziku ki ga ne razumem, kaka španščina). Včasih le par sekund včasih pa tudi dalj časa, jakost zvoka pa ni konstantna ampak se stalno spreminja.
Ni mi jasno zakaj do tega pride ampak včasih je ta zvok skoraj tako glasen kot tista muzika ki jo recimo poslušam.
Sem seveda vse programe zaprl da nisem mel jaz kaj takega odprtega in ni to.

Zanima me če ma kdo kako idejo od kje mi to prebija?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Hudo.
aplauz.gif
).

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
No evo, za nekaj časa piskanje utihne, sedaj pa spet piska in to z ali brez baterije. Zagnou bom tega hudiča čez okn mater.......

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Si prepričan, da ti piska beeper? Ker lahko ti piskajo tuljave na matični plošči. Tak zvok je ponavadi odvisen od napajanja (recimo napajan samo z baterijo piska, z napajalnikom pa ne), ali pa od obremenitve računalnika (imel namizno mašino, ki je piskala če ni bil procesor >50% obremenjen).

Motnje v zvočnikih pa so radijske postaje (že dobil BBC, pa tudi Radio Moskva med drugim, v enem vezju). En del vezja zaoscilira, ali pa deluje kot antena, pa ravno trofi frekvenco... in potem je špas
smile-1.gif
.
Brezžične slušalke (ta pocenske) delujejo na FM območju (cel komplet je radijski oddajnik in sprejemnik), tako da ni nič čudnega, da se kaj drugega sliši (dokler se ne vklopi oddajnik, ki preglasi vse ostalo)