Kače - kje jih najti in koliko ste jih že pobili?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ker menim, da večina ljudi naravnost sovraži ta plazeča se bitja me zanima, kje te nanje (v SLO) že naleteli, kje je največja verjetnost, da jih vidimo in koliko ste jih v svoji karieri že spravili na oni svet.

Opomba: ne jamčim za odzive drugih avtorjev. Morda bodo kakšnega ljubitelja živali spravili ob živce.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
V življenju sem samo 2x v naravi videl kačo-enkrat v enem potoku(belouška) in enkrat povoženo na cesti
uf-1.gif

Če bi jo živo srečal pa je nebi ubil, zakaj bi jo?
ne-ne-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
prav danes sem videla pred hišo eno veliko, lepo črnico
smile-1.gif
1,5 m je je sigurno bilo..na primorskem jih je veliko; to poletje sem jih videla vsaj 5..ubijamo jih pa ne..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kač ne pobijam, ker se itak sama umakne, sem jih pa srečal že ene par.

Drugače pa je kač precej veliko v vukojebinah, tudi toliko (po pričevanjih), da eno čez drugo plazijo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, jaz pa sem dve povozil z avtom. V živo sem jih samo slišal kje v bližini, videl pa ne. Pobijal jih ravno ne bi, tudi prepovedano ne.
Edini primer, ko bi jih pobil bi bilo njihovo gibanje v bližini hiše, recimo vrta ipd. Tam pa ni milosti. Bencin, zračna puška, palica, kamni, sekira, štirikolesnik čez njo. Kar koli pač bi prišlo pod roke.
A ni nobene. K sreči.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zračna ni dovolj? A kača crkne, če jo usekaš po trupu ali ji tja spustiš metek? Če jo v glavo je verjetno efekt zagotovljen, kajne?
Klinc, mene pač kače iritirajo. Če bom kdaj koli videl kakšno v radiusu 15 metrov okoli prostora, kjer imamo piknike, bazen, sončenje, igrala itd...bo šla pa pa. In pri tem se mi fička za zakonodajo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.184
113
za hišo imamo polno beloušk da golazen pospravljajo, v naravi sem jih srečal že ogromno največ gadov in modrasov pa v hribih, zadnjič sva se z enim grdo sporekla ko sem ga skoraj pohodil
smirk-1.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
V naravi sem videla samo belouške, ob kakih ribnikih kjer lovimo ribe
smile-1.gif
Ubijam jih pa ne...

Po drugi strani imajo pa znanci, ki živijo v enih hribih, kjer je nad njimi, pod njimi in okoli njih gozd in par travnikov, ogromno kač. On pa jih pobija, najpogosteje z lopato... Tega sicer ne podpiram, ampak glede na to da imajo doma 8 mesečnega fantka, in kakšna kača se kr pogosto znajde v omari, kopalnici in podobno, recimo da ga približno razumem...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Ormožu kjer sem odraščal so bile ogromnokrat na bregu proti Dravi (ali v Dravi), tam moraš že kar srečo imet, da ne srečaš kakšne. V parku ki je čisto do reke je bila večkrat kakšna kača kar preko potk, sem videl tudi 2m dolgo, trup debel nekje 4 cm, kaj za ena je bila pa nimam pojma ampak za kakega biologa bi zagotovo bila zanimiva, ker baje naj bi bile slovenske kače do max 1,5 m dolge.

Pobil nisem nobene, sem se pa vedno ustrašil vsake pa ne vem zakaj, doma me niso nikoli strašili s kačami (pajkov, miši, podgan itd. se ne bojim), zgleda je to res neki strah vgrajen v ljudi.

Hanz

Pripravnik
5. okt 2007
38
0
6
slovenija moja dom
sam imam precej opravka s kacami na vikendu, kjer se jih najde predvsem v vinogradu in na soncnih skarpah. Drugace pa sem precej kac spravil bek med kosnjo ... naceloma pa jih ne pobijam, so koristne
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Goži kar zrastejo prek dveh metrov.

Drugače pa si verjetno belouško videl, okrog voda jih je dosti. Pa še precej dolge so.

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
V kompostniku blizu gozda smo imeli leglo slepcev skupaj z nekimi črnimi nestrupenimi kačami....ne glede na to, da so vse nestrupene, ne hodim v bližino kompostnika....zame je kača kača in vseh se enako močno bojim in mi niti na misel ne pride, da bi namenoma hodila v njihovo bližino, kaj šele da bi jih pobijala...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja kaj pa bi naredila, če bi se ti zaredile na zelenici. Tam, kjer se poleti sončiš, grilaš, obešaš perilo, imaš morda bazen? Bi uživala v simbiozi z njimi ali bi jih raje poskusila fentati? Sorry. Jaz bi jih brez zadržkov pobijal. Najboljša bi bila šibrovka, ziher zadeneš in kar zadene, raztrga.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
vkolikor se srečate z kačo v bivalnih prostorih oziroma neposredni bližini bivalnih prostorv in bi se je radi neškodljivo znebili potem nas pokličite in prostovoljci herpetološkega društva vam bodo svetovali kako in kaj,oziroma sami prišli in odpeljali kačo

Kacofon.png

hvala v imenu kač
cool-1.gif

Baloo

Pripravnik
2. nov 2007
938
0
16
Ja sej kompostnik je na domačem vrtu.....in nekaj časa (dokler mi niso povedali, da kač tam ni več) nisem hodila v njegovo bližino
uf-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Drugače pa je kač precej veliko v vukojebinah, tudi toliko (po pričevanjih), da eno čez drugo plazijo.

Odvisno je od letnega časa.
Včasih na določeni lokaciji lezejo "ena prek druge", včasih pa ni nikjer nobene.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Kače še nisem ubil, sem pa nekaj psov in še več mačkov.
Ker ta golazen mi gre pa še bolj na živce. Kače so pač prijazna, zase se brigajoča bitja, za razliko od cuckov, ki se nekaj brezveze slinijo po tebi ali mačkov, ki se tudi nekaj brezveze hinavijo okol tebe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Odvisno je od letnega časa.

Ja.
sprasujem se.gif

Marsikaj je odvisno od letnega časa, samo se mi zdi, da je to precej samoumevno. A ne?
17758-icon_confused.gif