Kabli in ostalo da projektor funkcionira...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
Torej, predstavljajte si 2 sobi. v eni sobi bi bil videorekorder (za signal) in pc. Projektor bi bil pa v tej sobi ali pa v drugi. Katere kable bi bilo najlažje napeljevat? Razmišljal sem, da bi peljal s-video iz rekorderja do projektorja. Sam pol bi mogu kupit še kakšen razdelilc (a to obstaja?), da bi sel en signal v sobo1 drug pa v sobo2. Sam s-video ne prenaša zvoka, a ne?

se pravi, da je s-video še najbolj ugodna varianta. zasede malo placa, kabel je dokaj tanek, kvaliteta je pa tud ok, a ne?

a obstaja pretvornik za pc, ker nima s-video izhoda, da bi pretvoril signal iz navadnega porta v ta s-video? al je bolje kupit drugo grafično z s-video izhodom?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam s-video iz dvd-predvajalnika (stolpa) do projektorja, ter vga od računalnika do projektorja, ter avdio od računalnika do dvd-predvajalnika. Tako mi zvok špila na stolpu, video pa iz enega ali drugega peljem na projektor.
Vse seveda v steni. Sem pa s-video odrezal, potegnil skozi cev v steni in na drugi strani nalotal nov s-video konektor. Enako sem naredil z VGA kablom, s tem da je spajkanje tega sonuvabitch... tri vrste pinov za prispajkat. Nekako ene 2 konketorja sem uničil preden mi je uspelo v tretje. Tega ne grem delat za denar:)...
Zdaj razmišljam kako bi PC in plazmo povezal preko digitalnega izhoda. Nekako si ne predstavljam da bi HDMI odrezal in nato ponovno prispajkal. No zaenkrat imam na laptopu hdmi izhod, pa ga enostavno postavim ob plazmo in povežem s hdmi kablom.