Kabelsko na projektor

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
Kako spravit kabelsko na projektor? Zdej je direkt v tv, in se z daljincem od tv vse upravlja...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
486
83
::1/128
Na projektor priklopiš sprejemnik za kabelsko
smile-1.gif
Ponavadi ti ga tako ali tako uturi ponudnik, ker ga potrebuješ za razne napredne funkcije, kot je ogled za nazaj itd.

Ne vem, kako je pri tvojem ponudniku, ampak pri Telemachu lahko dobiš conax modul+kartico ali pa sprejemnik (lahko tudi doplačaš za dodatne sprejemnike). Sprejemnik lahko kupiš tudi sam, še vedno pa rabiš vsaj kartico za kodirane kanale (če sprejemnik omogoča, da vanj vtakneš direktno kartico) ali pa kartico+modul.

Druga opcija je, da uporabiš Android TV Box (ala NVIDIA Shield) ali Apple TV v kombinaciji z ustreznim TV Tunerjem ali pa aplikacijo za IPTV, če jo tvoj ponudnik ima. Telemach ima recimo novi EON tudi za Android TV in ga lahko naložiš direktno na NVIDIA Shield. Jaz imam na projektor trenutno priklopljen samo Apple TV in za TV uporabljam kar mobilni EON na iPhoneu, ki ga preko AirPlaya streamam na Apple TV. Opcij je uglavnem precej. V končni fazi lahko na projektor priklopiš tudi PC in gledaš kablesko s TV tunerjem ali preko weba na PCju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
Nimamo sprejemnika za kabel, to bi znal narest, zato pravim, da gre kabel direkt v tv...

Torej bi blo najboljs to dobit...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
To je verjetno najlažja in najcenejša pot. Jaz sem imel tako rešeno, da sem za sprejemnikom še imel hdmi splitter in sem imel sliko na tv in projektorju

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
486
83
::1/128
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kaj je eon?

dej kaksen link za anroid tv box

EON pride v upoštev, če si Telemachov naročnik.

Sicer pa box z Android TV za 20€ pozabi. Te poceni kitajski boxi imajo kar navaden Android za tablice in telefone, ki je seveda prilagojen za touchscreen. Tudi aplikacije, ki laufajo gor, so temu prilagoje in uporabniška izkošnja na TV/projektorju je bolj ali manj švoh. Tudi Telemachov EON za SmartTV ne bo delal gor, temveč samo tista mobilna verzija, ki jo boš brez touchscreena ali pa miške in tipkovnice bolj težko upravljal. Boxi, ki imajo gor pravi Android TV, imajo tudi višjo ceno. Pa še ti ne delujejo vsi enako dobro.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če gre za kak ogled tekme, lahko komot uporabi prenosnik če je le dostop do interneta. EON dela na vseh omrežjih, če nisi naročnik, ni vrag da ni kdo od gledalcev in lahko on "posodi" username/password za EON.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
.... Baje dobimo jutr sprejemnik za kabelsko in bo slo kr lepo po kablu do projektorja... Zdej se je vredno mal bl potrudit! So le finale....