Kabelska televizija

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanima me, kako je danes s kabelsko televizijo - je le-ta vezana na internet, ali je neodvisna od njega?

namreč, trenutno imam le sobno anteno, ki lovi SLO2, POP TV, TV3 in na dobre dni tudi Kanal A. čez poletje premišljujem, kaj narediti, ker internet že imam (mobilni internet, ki se mu ne bi odrekel, saj mi kot fotografu na terenu služi več kot odlično, za domačo uporabo pa je pravtako zelo super) - oz. kaj se bolj splača? zakupiti kabelsko televizijo ali kljub vsemu vzeti televizijo pri enem izmed internetnih ponudnikov.

pred zimo nameravam nabaviti tudi nov LCD televizor, kar pa ni nujno, saj mi stara CRT televizija zaenkrat služi več kot odlično.

skratka, od "kablašev" poznam samo Telemach, so še kateri drugi ponudniki kabelske televizije? področje Ljubljana, Moste.
smile-1.gif

lp, Dizzy

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zanima me, kako je danes s kabelsko televizijo - je le-ta vezana na internet, ali je neodvisna od njega?
Neodvisna.

Dobiš v hišo kabel, ki ga vtakneš v TV namesto antenskega kabla.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ni vezana na Internet, vsaj pri Telemachu ne.

Nabavi TV z DVB-T (no, to omenjas da bos naredil, takega brez najbrz niti ne dobis vec), pa bos sprejemal vse kanale enako dobro ()oziroma enako slabo), torej ce bo SLO2, bo tudi Kanal A. Ce ne rabis tujih kanalov, bos prisel skozi brez stroska za kabelsko narocnino (samo RTV prispevek, katerega ze zdaj placujes).

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Če se boš odločil za kabelskega ponudnika, potem ne potrebuješ nobenega pretvornika signala pri obstoječi televiziji.
Če pa boš obdržal sobno anteno, potem pa ti proti koncu leta, lahko pa že prej začne zmanjkovati slike
smile-1.gif
.
Vsekakor pa ob nakupu LCD televizorja ne boš brcnil v temo, ker bo slika boljša.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mah, CRT je meni še vedno ljubši, bolj pristen, ampak okej, določeni LCD TV-ji so me itak že kar impresionirali s sliko.

največja želja mi je, da bi imel MTV, Eurosport, Discovery Chanel in obvezno VH1 - ampak tudi brez tega se da, seveda, najbolj pomembni so mi naši kanali.

za prehod na digitalni signal vem, to bom tako ali tako moral nabaviti, že za k staršem, sam bom pa še videl, verjetno bo res kar kabelska najboljša izbira.

mogoče kdo ve, kater "operater" kabelske je najbolj zanesljiv in ugoden, pa da ma mogoče dober izbor programov (mogoče celo na nivoju raznih ponudnikov internetne TV ...)

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Iz katerega konca pa sploh si - ponavadi imaš na razpolago le enega ponudnika ( mogoče 2., če imaš Telekomovo optiko ).
Več info najdeš na povezavi v mojem podpisu
wink-1.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
V glasovalni del so se v kategoriji "Najboljši SLO program" uvrstili:
TV 3 - 9 nominacij
TV Slovenija 2 - 8 nominacij
Šport TV 1 - 7 nominacij
Šport TV 2 - 7 nominacij
Kanal A - 7 nominacij

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Deky, gleda se tudi kvaliteta in ne samo vsebina - očitno te moti premalo mehiških nadaljevank na TV SLO ?
wink-1.gif

Meni je TV SLO zelo kvaliteten program že zaradi športnih prenosov, kulturnih prireditev, informativnih oddaj - smradi iz PRO plusa ( mogoče pa je vse res ) pa se glede tega lahko skrijejo.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
zame sta Slo1 in 2 nabolj brezvezna programa razen če je prenos kak športi prenos ki je zanimiv na Slo2..a ko drugo ne gledam tv limunad...ker tut to brezveze..
uf-1.gif

Nazadnje urejeno: