Kabel za povezavo avtoradio - sgs

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Torej baje obstaja nek kabel, ki ga na eni strani priključiš v mobitel, drugi konec v prižiglaec za čike
smile-1.gif

Potem pa samo naštimaš še na radiu pravo frekvenco in naj bi špilali mp3 iz samsunga na avtoradiu.

Res obstaja to? Kje kupit? Kakšna je kaj kvaliteta prenosa zvoka?
confused-1.gif

p.s: Ne vem pa če sam zadel pravi podforum, lahko se tema tudi kam premakne...

Hvala!

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
Očitno res obstaja
smile-1.gif

Jaz sem videl samo varianto z kaseto, v katero si priklopil kabel...

Še kšn link, kje bi tole prodajal v slo mogoče?

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik saiko pravi:
Zakon, sem že našel!

Hvala!
zmaga.gif

Sicer v BigBang, Comshop, itn. imaš po 10-13 € z možnostjo priklopa USB ključka zraven
wink-1.gif
, če si to imel v mislih.

Zraven je še daljinc.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.064
113
Al pa isto stvar na dealextreme za 4-5EUR, ravnokar sem nabavil drugega v mesecu dni za reveže s tovarniškim radijem brez možnosti predvajanja MP3jev!
grin1.gif

Glede zvoka, zvok je tipičen radijski stereo in pri večini original vgrajenih avtoradijev (in zvočnikov) ni razlike ali predvajaš preko tega ali pa preko CDja. Kakšne motnje so pa kdaj prisotne če je kje blizu močnejši vir EM sevanja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik saiko pravi:
Očitno res obstaja
smile-1.gif

Jaz sem videl samo varianto z kaseto, v katero si priklopil kabel.

Pri tisti varianti s "kaseto" niams kaj nastavljati frekvence na radiu. Ti si (sodec po opisu) ze v startu iskal FM oddajnik.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.006
173
63
Varianto, ki sem jo imel priložnost preizkusiti jaz, me ni prepričala v nakup, kljub ceni samo 10€.

Na radiu je treba najti prosto frekvenco, ki jo potem določiš tudi na napravici. Ampak nobena prosta frekvenca ne bo brez šuma, vedno bo vleklo kakšno bližnjo ali daljno radijsko frekvenco. In ta šum se bo slišal tudi potem, ko ti bo igral telefon, razen če ga ne boš imel zelo zelo na glas.
Najboljša varianta bi bila, da bi našel frekvenco radijske postaje, ki ima samo tišino... (tudi računalniki jim kdaj zablokirajo) ampak to je že znanstvena fantastika.
Tako da, kot je že nekdo napisal, ne pričakuj čudežnega zvoka od te igračke, razen če ti je vseeno, kakšen zvok boš slišal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
točno tako!
Sem tudi sam se igral z enim kitajčkom, ki sem ga dobil bolj za foro.

Na mestu bi se še dalo najdet frekvenco, ko pa se začneš premikat je pa ne mogoče. Sem probal enkrat od lj do nm pa sem bil več na tej narpavici kot na cesti, ker je skos šumelo ali se mešalo s kako drugo postajo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.089
4.064
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
točno tako!
Sem tudi sam se igral z enim kitajčkom, ki sem ga dobil bolj za foro.

Na mestu bi se še dalo najdet frekvenco, ko pa se začneš premikat je pa ne mogoče. Sem probal enkrat od lj do nm pa sem bil več na tej narpavici kot na cesti, ker je skos šumelo ali se mešalo s kako drugo postajo.

Večina boljših avtoradijev in večina boljših FM oddajnikov predvaja na mejah FM frekvenčnega spektra kjer ni radijskih postaj, recimo okoli 88 (ali nižje) ali pa 107mhz (in višje). Da boš v sloveniji dobil zasedeno frekvenco čez celo državo je nemogoče, sam živim v bližini italije (ki ima res sranje v radio spektru) pa recimo 99.9mz špila brez motenj. Jasno če se voziš čez pol EU potem verjetno moraš malce menjat frekevecne.

Torej dober FM transmiter bo deloval čisto in brez motenj, če ne deluje je napaka na avtoradiju ali pa v FM oddajniku (recimo 80% kitajcev ima te težave, na DX imaš komentarje uporabnikov pa lahko hitro najdeš takega ki težav (večinoma) nima).