Da mal pomirimo strasti.
Tale film ni realen. Valentin Areh je malo svoja osebna mnenja dodal. Sem jih kar nekaj našel. Drugače je film vredu, njegovo komentarji pa mal mimo. Najbolj me je motilo, oziroma je izjavil neresnico, da je bila Yuga primerljiva z Romunijo. Debela laž!!!
Češkoslovaška naj bi bila bolj razvita od Romunije, pa smo bili mi "bogati turisti" za njo. Primerja J(n)A iz leta 55-60 z drugimi vojskami danes. Res... 40 let razlike. Pa o brezplačnih stanovanjih...... ja...itaq... danes pa so brezplačna. Še nekaj cvetk je bilo.
Slovenija se je odločila z plebiscitom za samostojnost zato, ker je imela dovolj podpiranja nekaterih "nerazvitih" ali nikoli razvitih) republik, služenja vojaškega roka nekje, kjer se je razvijal nacionalizem, razvijanje Srboslavije....itd. , Mislim pa, da ni potrebe po neki dodatni antipropagandi, ker Slo bi se osamosvojila brez vsega tega s_ranja. Govorim o razliki med Yu in danes. Ja, razočarani smo z razvojem. Glavna tema so gumenjaki policije, leta 60 so imel pa RM 2 takšnan gumenjaka na vsaki bojni ladji. Ne me J...!!!!!!
Ne gre se za nobeno jugonostalgijo. Gre se za to, da smo vsi kričali o neki mali Švici, realno je bil pa doseg standarda Avstrijcev. In kje smo?? Valentin Areh, še zdaj bomo kmalu na dosegu Romunije, Češka in Slovaška so pa že pred nami. Tolk o njegovi pristranskosti!