JMS Broker

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Ker se ne morm odlocti, kateri JMS Broker naj bi uporabil v produkcijskem okolju, me zanima, ce ma kdo kake dobre izkusnje s
katero implementacijo (ActiveMQ, WebLogic, SonicMQ itd..), ne glede na free/commercial.
Rabim pa 100% zanesljivost, ter da drzi zadaj bazo (se pravi, ce ga ugasnes, so trenutni objekti shranjeni)

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj bi pa nucal bazo za to?
uf-1.gif
Prvič je overkill, drugič je počasno. Dnevnik je vse kar potrebuješ za to, da se sporočila ne izgubijo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Baza je lahko tud fajl kot ma activemq, ni pomembno, vazn da ce ga restaras al pa kukrkol drugace umres, da ko gre nazaj gor, ma se zmeri kar je imel notri.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Drgac pa tud ce bi bla baza, ce je dobr zorganiziran zapisovanje, ni neke panike.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Ocitno nekateri ne vejo kaj baza je, oz. mislijo da cim se omenja baza, gre je to sql.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Sem kje omenjal SQL?
bonk.gif
Boš rekel, da recimo memcached ni baza? Je pa res, da ma probleme s persistenco podatkov. MongoDB je tudi baza? Vsaj jaz mislim, da je.

Večina ljudi, ki vpraša za bazo in JMS ima neke čudne ideje, da bi želeli neko obstoječo bazo uporabit še za podporo persistentnosti. Ponavadi bi radi kar Oracle uporabili za take zadeve.
shocked-1.gif

HornetQ ima svoj journal, ki je v datotekah. Ohh the horror! Kako pa bi drugače zagotovil, da se zadeve ne izgubijo, če se zgodi »power failure event«. Sicer pa, če si paranoik, imaš še eno instanco HornetQ, ki ima replicirane objekte.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz tudi nisem tudi omenjal SQL, tako da je najbolje, da v prihodnje citiraš zadeve, katere komentiraš.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
fopen("baza");
fseek(xyz);
fwrite(podatki);
fclose();

To je "fajli".

INSERT INTO xxxx

To pa je "baza" (ne rabi nujno biti SQL).

Kaka knjižnica za delo s podatki je seveda lahko nekje med tema definicijama...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
A vids, INSERT INTO je zmeraj SQL, ker je to SQL jezik
smile-1.gif
, fopen,fseek ze nakazuje na strukturiran fajl, kar je lahko baza (=organizirana zbirka podatkov)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Direkten dostop do particije ni fajl. (razen , če je unix
wink-1.gif
)
Čeprav tu cepimo napačno dlako.

Z "baza" mislim softver, ki vsebuje vse (ali večino) funkcije, ki so v DBMS.