Jetrce !?

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Ima kdo kak dober recept ?
Teh klasičnih z čebulo sem se že naveličal.
Sem slišal da se dajo baje neki zrezki iz njih delat (nek Ruski recept). Pozna kdo kako ?
grims-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čakaj da pride masterr, ti bo razložil da on je tudi nekdaj imel rad, sedaj pa....
grims-1.gif
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jaz če jih že delam ponucam goveja jetra. Narežem na polcentimetra debele kocse po celi širini (izpade ko en manjši zrezek), začinim po okusu - večinoma samo poper, ti lahko daš kar ti pač paše, popečem ene dobrih pet, mogoče deset minut, posolim (obvezno na koncu ker drugače je podplat in to je to.
Če ti ne paše tak način, imaš na razpolago cel diapazon receptov za zrezke, le namesto zrezka vtakneš jetra (raznorazne omakice).

Goveja pa zato, ker pač grenijo in so za moj okus drugi načini manj uporabni - razen suha (rezine/trakci) s čebulo. Lahko pa tako ponucaš tudi prašičja ...
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
nareži na zrezke, pomoči v moko 1 stran, flikni na vroče olje - nepomokano stran, fajn zapečeš, obrneš takoj daš na popečeno stran stisnjen česen, popečeš še po drugi strani, obrneš še enkrat, da česen malo zadiši, vzameš ven jetrca, doliješ mal vode pomešaš in dobiš še mal omakce
grin1.gif

jetrca posoliš in popopraš . . . zraven sede skleda zelene solate in pa frišen bel kruh, ali pa pire krompir
tongue-1.gif
 

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Ne odgovor, vprašanje, kako debelo jih naarežeš, za nekoga je zrezek, 1cm, za drugega, pa ena cola.
Kot se spoznam na žar, česen zagreni,če se zapeče, a velja poizkusiti z česnvovo vodo ali oljem.
confused-1.gif
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Okol pol cm, kaj boš dal tiste rezine gor, ki jih ponavadi spražiš v loncu. Česen pa namažeš, ko so že pečena in te čakajo na krožniku.
 

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
evo končno našu:

Polpeti iz jeter

Sestavine:
400 g govejih in svinjskih jeter
4 čebule
4 srednje veliki krompirji
3-4 rezine starega kruha
4 jajca
sol

Priprava:
V sesekljalniku ali strojčku za mletje mesa zmeljite vse sestavine (nič ne kuhajte, ampak zmeljite vse sveže). Zmes dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Iz zmesi naredite majhne polpete in jih ocvrite na vročem olju.


more bit dobrooooooo mmmmmmmmmmm