Jeruzalem - Martinovanje

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Gremo tja gor malo martinovat danes... (un naš jerzualem v prlekiji) pa me zanima, kaj je kej tam zanimivega za početi čez dan? Jutri bi šli še malo naokoli, da se človek malo zbrihta... Kaj je kej zanimivega v okolici?

razen vina seveda...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja, kje drugje pa verjetno ne bo nič pametnega za doživet. Zdaj, če imaš rad naravo, ti bo všeč tam vse, ker so v jeruzalemu zelo lepi hribi z vinogradi ... Jeruzalem je priljubljena točka za rekreativce, tako da, če imaš pohodniške palice ali kolo, se kar sprehodi/zapelji tam.

V ormožu ni nič pametnega za doživeti, prej v Ljutomeru ...
Kolikor vem, so včeraj imeli sejem v Ormožu, tako da si ponaredke zamudil
wink-1.gif

Če boš že v Jeruzalem šel, pa pojdi še na Gomilo (sicer je nekje 20 km do tja od jeruzalema do gomile), to je en taki razgledni stolp na vrhu hriba zraven Moravskih toplic, kaj drugega pa ti res ne znam povedat kje je še kaj tam zanimivega ... Če pa boš že na gomili, pa ti priporočam en odličen kmečki turizem Žinko v Moravcih v slovenskih goricah ... oz po domače moravski vrh.

Veliko več boš doživel, če obiščeš ljutomer, Gajševsko jezero, ki je zelo veliko itd ..

Je kar veliko lepih krajev v prlekiji, kar se narave tiče ... turistične znamenitosti pa so si (razen jeruzalema) popolnoma tuje ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
V ormožu ni nič pametnega za doživeti, prej v Ljutomeru ...

Letos je dogajanje v prid Ormožu, še posebej ker so končno opustili vstopnino na koncertih in je (vaj včeraj) prišlo dosti več ljudi kot pretekla leta.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Enkrat sem bil tam na koncertu, zelo veliko let nazaj, mislim da so parni valjaki igrali... prava katastrofa od koncerta, pa še vstopnica je bila abnormalno predraga ...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ravno o tem pišem, na parnih valjkih je mislim da bilo celo 20€ vstopnine in posledično not 20 ljudi. Letos je brezplačno in je bilo včeraj precej polno na Zaklonišče prepeva, danes na Mambo kings pa bo po moje čisto polno.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja, moja me je takrat napizdila, da sva si kupila vstopnici, ko sva pa prišla notri, pa sem si rekel ... kaj za vraga, če se norca delajo ali kaj? ... Sva samo eno pesem poslušala, pa raje šla ven, ker je zunaj bilo 100x bolj zanimivo kot notri .. zraven tega pa sem se še pogajal z onim, ki vstopnice pobira, naj mi denar nazaj vrne, ker za to sranje ne bom metal tako veliko denarja stran, pa mi je oni zatežil, da to ne gre tako ...

Potem pa sva vstopnico prodala nekim "zvestim" fenom parnih valjakov za 7 evrov, pa še oni niso hoteli več dati.

Od takrat pa nikoli več nisem hotel iti na te koncerte, ki so jih kdaj imeli.

In glede teh vstopnic na parnih valjakih ... mislim, da bi več zaslužili, če ne bi pobirali vstopnine, kot pa so z vstopnino.

Če pogledam tako ... po moji logiki ... Na takšnih "majhnih" koncertih, kot so v ormožu in še kje drugje, kjer se pobira vstopnina in prijeo zelo znani obrazi nastopat, je to en velik fail za organizatorje in nastopajoče ...
Če pa pogledaš vrtne veselice .. Z eno veselico lahko zaslužijo po par tisočakov evrov, pa si vse stroške pokrijejo, pa še zelo veliko jim ostane - organizatorjem, pa tu nikoli ni vstopnin. Zaradi tega pač tu spiješ par rund več, kot bi jih pa tam, kjer je vstopnina, kjer še plus vstopnine nabijejo gor ceno na pijačo in jedačo.

Mi je takrat moja rekla, če so tu zaslužili jurja, vsaka jim čast ... glede na to, da so si tisti, ki so zunaj bili, skoraj vsi pijačo prinesli s sabo. Tudi mi, ki nismo pretiravali z alkoholom, kot so nekateri tam.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V preteklih letih je bilo v zvezi z martinovanjem v Ormožu veliko zgrešenih potez, letos so prišli malo k sebi.

Koncerta sta bila brez vstopnine, cena pijače pa normalna oz. celo ugodna. Včasih so nabijali ceno pijače (predvsem vina!) in je obisk samo padal in padal... Pa potem še kreganje med občino in vinsko kletjo (jeruzalem ormož oz sedaj p&f), da so potem imeli vsak svojo martinovanje
bonk.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Novi lastnik(i) ormoške in ljutomerske kleti - Puklavec & Friends.

Puklavec je kupil vse skupaj in naredil cel 'remont' pri pridelavi, prodaji, trženju... Zdaj vse več vina v tujino prodajo, Rusi ga pijejo ko žolne, klet je ena najsodobnejših v Evropi, pa niso sploh še vsega prenovili.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
A ... super ... Vem, da smo nekdaj grozdje v klet peljali, pa so nam ga ocenili kot najslabšo kvaliteto, pa je ata rekel, da se ne bodo delali norca z njega, pa smo nazaj domov peljali, pa doma vse sprešali ... Ampak grozdje je bilo ena a lepo. Samo, da ne bi plačali veliko za grozdje, potem pa bi vino prodajali po "vrtoglavi" ceni ...

Upam, da se je glede tega potem ta puklavec poboljšal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no... preživel smo, čeprav je bilo nekaj problemov - sicer nič takega resnega!

Men je bila gostila ful fajn, postrežba tudi, najbolj so nas pa presenetile cene. Špricarja pri nas ne dobiš za tak denar... tuki, kjer smo spal je bil 1€, dol v ormožu v eni oštariji pa celo 0,80€... Fajn je, ko nalivaš celo noč zapraviš pa 11€...

Vsekakor priporočam tiste konce. Res lepa narava, folk je bil pa tud uredu.

Včeraj smo šli v ptuj... staro mestno jedro. žalostno da nismo našli nobene slaščičarne, da bi človek pojedel kakšno dobro tortico. Je pa muzej orožja na gradu zanimiv!

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no... preživel smo, čeprav je bilo nekaj problemov - sicer nič takega resnega!

Men je bila gostila ful fajn, postrežba tudi, najbolj so nas pa presenetile cene. Špricarja pri nas ne dobiš za tak denar... tuki, kjer smo spal je bil 1€, dol v ormožu v eni oštariji pa celo 0,80€... Fajn je, ko nalivaš celo noč zapraviš pa 11€...

Vsekakor priporočam tiste konce. Res lepa narava, folk je bil pa tud uredu.

Včeraj smo šli v ptuj... staro mestno jedro. žalostno da nismo našli nobene slaščičarne, da bi človek pojedel kakšno dobro tortico. Je pa muzej orožja na gradu zanimiv!
Ja saj, zato pa pravijo, da je na prlekiji že 0,5 v luftu. Tu je res vse poceni, kar se pijače tiče ...Ne pa tu v lj, ko pivo piješ za 2.20 eur pa špricar(liter+voda) za 2,5 eur itd ...

Špricar je tam zato tako poceni, ker ima vsaka druga hiša doma brajde, vsaka 10 pa gorice, zato je vina na pretek, in če bi ga po taki ceni prodajali, kot ga tu v ljubljani ali kje drugje (se pravi enkrat dražje, kot v prlekiji) potem bi si vsak od doma nosil pijačo.

Kolikor vem je na ptuju ena dobra slaščičarna (če še je), sicer nimam pojma kako se ji reče, je pa zraven lekarne v mestu (ne pri bolnici)
Vem, da sem parkrat šel s kolegi/cami notri in so tortice pa peciva bila zelo dobra.

Glede grada ... Majhen grad, majhna količina orožja. :p
Smo bili enkrat tam na ogledu jaz z mojo pa sestra z njenim in je bilo še kar no ... Je pa bil takrat en tam, ki je ravno delal pozlačave na nekaj. Sem prvič takrat videl v živo kako se delajo pozlačave. Še en majhen košček tega "papirnatega" zlata mi je dal oni. Mislim, da niti 2x2cm ni ... zelo majhen košček. :p

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm... bl ne! se mi zdi, da so bili vsi slovenci...

je pa res, da smo bili med mlajšimi tam...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.803
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Včeraj smo šli v ptuj... staro mestno jedro. žalostno da nismo našli nobene slaščičarne , da bi človek pojedel kakšno dobro tortico. Je pa muzej orožja na gradu zanimiv!

To ni čisto res, v soboto smo bli v Sladkem butiku na Ptuju, vrhunske slaščice in prijazna postrežba. Ptuj je res fantastično mesto,sicer bil lansko leto na gradu, ampak mi je ostal v spominu kot zelo lep.