Jelinčič za prepoved beračenja

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
se mi zdi, da je stvar dvignila kar nekaj prahu, debate na Alterju pa še kar ni ...

skratka - glede na to, kako so se ti berači namnožili in so na vsakem vogalu ... mater, da ga skor podpiram. nekaj je v tej smeri potrebno ukreniti, to ja, koliko pa ... ne vem ... mogoče je malo preveč to, da bi jih kar izgnali oz. pozaprli ...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
V Benetkah je baje po novem 500€ kazen za beračenje.
+ Vojska na cestah po Italiji.

Mislim, da pr nas tud ne bi škodlo kej tazga.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja izgon je pomoje najboljsi, bolje to kot pa zapor ali pa 1000EUR kazni ker teli ki beracijo itak nimajo denarja tako da je to nesmiselno, nobena kazen nebo placana. Tako ga pa lepo sterajo nazaj v romunijo recimo pa prepoved vstopa v drzavo pa gotovo. Mi gredo pa tudi ze na zivce, ni trgovine da ni clovek pred njo in beraci pa vsi imajo neke operacije ponavadi... jao

LP

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Center Ljubljane postaja obupen glede beračenja...na vseh ključnih točkah (Prešerc, Čopova, Železniška postaja, Bavarc) te folk cuka za rokav in fehta. Če bi vsakemu stisnil evro, bi na konc pršu dam s prazno denarico. Meni je beračenje moteče, eni so sploh zelo vsiljivi. Sicer pa, kokr se grdo sliši, sem imuna na beračenje in navadno ne talam denarja...mogoče kdaj izjemoma komu kaj primaknem, vendar je to bolj izjema kot pravilo. Vsak svoj evro pošteno zaslužim in pravico ga imam tudi porabit po svoji volji brez slabe vesti.

Fajn bi bilo, da beračev ne bi bilo (kar se mi zdi iluzija), je pa tak zakon vsekakor dvorezen meč . Dejstvo je, da berači oz. brezdomci obstajajo in jih noben zakon ne bo odpravil, so pa že tko na koncu, da jim bi z prepovedjo beračenja nakopali samo še dodatne težave in stroške (v primeru kaznovanja zaradi kršenja zakonov)...in bi bilo samo še slabše. Ne vem no, sliši se lepo, ampak je čista iluzija ta zakon.

Atrix

Pripravnik
11. dec 2007
93
0
6
Jaz ga totalno podpiram. Vse te cigane, romune, bolgare in ostalo nesnago je treba vdrapnit za 1000€ in nagnat. Ob ponovni vrnitvi v Slovenijo pa 10000€ kazni.

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
42
Se strinjam s tabo.
Pri nas bi lahko vojska tudi pršla red delat ne pa da se špilajo z igračkami v vojašnicah.

Atrix

Pripravnik
11. dec 2007
93
0
6
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Center Ljubljane postaja obupen glede beračenja...na vseh ključnih točkah (Prešerc, Čopova, Železniška postaja, Bavarc) te folk cuka za rokav in fehta. Če bi vsakemu stisnil evro, bi na konc pršu dam s prazno denarico. Meni je beračenje moteče, eni so sploh zelo vsiljivi. Sicer pa, kokr se grdo sliši, sem imuna na beračenje in navadno ne talam denarja...mogoče kdaj izjemoma komu kaj primaknem, vendar je to bolj izjema kot pravilo. Vsak svoj evro pošteno zaslužim in pravico ga imam tudi porabit po svoji volji brez slabe vesti.

Tud jaz nikomur nič ne dam. Ko pa bo kdo začel silit v mene pa mu bom samo dal 2 opozorili, ker tretje bo že bomba na oko.

Citat:

Fajn bi bilo, da beračev ne bi bilo (kar se mi zdi iluzija), je pa tak zakon vsekakor dvorezen meč . Dejstvo je, da berači oz. brezdomci obstajajo in jih noben zakon ne bo odpravil, so pa že tko na koncu, da jim bi z prepovedjo beračenja nakopali samo še dodatne težave in stroške (v primeru kaznovanja zaradi kršenja zakonov)...in bi bilo samo še slabše. Ne vem no, sliši se lepo, ampak je čista iluzija ta zakon.

Berači so in vedno bodo. Sedaj je samo problem to, da so prišli tujci, ki so se razmnožili po vseh vogalih mesta. Do zdaj smo pač bli navajeni lokalnih klošarjev, ki jih je vsak "poznal" in nam niso bili moteči in mu ljudem tudi ni bilo problema dati kaki euro.

Zadnje leto ali dve pa so itak še sami romuni na ulicah, ki pa vsi nujno rabijo za operacije
10.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Hehe. Pa še res je. Še večja finta je to, ko jim na kartonu piše, da rabijo za kruh in ostalo hrano, za sabo pa ima polno mercatorjevo vrečko hrane. Ena ženska je bla v MB tak.
grin1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Tujcu nikoli ne dam, vsake toliko časa pa stisnem kakšnemu našemu kakšen €. Zelo malo hodim po centru, tako da nimam stika s tem.

Se pa strinjam, da bi jih blo treba sterat iz države.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj ni že zdaj beračenje pri nam prepovedano? So se en cajt glede tega razburjali neki čudaki, češ, da je to kršenje človekovih pravic ali nekaj takega.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ni sicer popolnoma prepovedano, Zakon o varstvu javnega reda in miru pravi takole:

9. člen

(beračenje na javnem kraju)

Kdor na vsiljiv ali žaljiv način koga nadleguje z beračenjem za denar ali druge materialne dobrine, se kaznuje z globo 10.000 tolarjev.

Kaj je pa vsiljiv/žaljiv način, je pa stvar osebne presoje.

Jst sm se že zdavni navadla, da grem kar mimo teh, ki prosijo za denar. Ravno včeri je nek mulo (ne vem, če je mel 18 let) okol prosjačil. Delat nej gre lenoba ena
smirk-1.gif
K da men dnar z neba pada...

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
mater, ta debata se že ful nacistično sliš...Pa sej, nej bojo, Zgleda so tle zato, k jim folk daje, pa se jim splača. js kšnmu klošarju dam, tem tamalim cigančkom pa ne, k jim itak fotr vse zapije. jim grem pa sendvič kupt, k konc koncev otrok je otrok. tut kšnmu klošarju kupm pico pa so zlo veseli.... ne mormo vseh v isti koš metat, mal človeški pa tut mormo bit, ane... Kar se pa Jelinčiča tiče, je pa itak provokatorski nacist.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jest se tud strinjam - sicer pa dobra predvolilna poteza!

nagnati jih iz države pa je! Pa tele šefe poiskat, pa jih pod zemljo spravit! Zakaj pa imamo tajne službe? Naj pucajo tud tako drhal!

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ne vem no, jaz tudi nobenemu od teh beračev nič ne dam, zato, ker sama grem mimo njih delat, pa delam čez cel dan. Pol se mi pa zdi, kot da se nekdo norca dela iz mene. Saj, razlogi so res različni, ampak takšen zakon ne bi smeli uvesti že zaradi človeškosti.
Človek začne beračit, ko mu ves ponos pade. Mislim, da ne bi beračili, če jim to ne bi bilo potrebno. Država naj raje bolje poskrbi za revnejše kot pa da jih zatira.