Ja, najprej škoda, ker si dal temi tak naslov, ker bi sicer bilo v zvezi z nočnim poljsko-slovenskim dvobojem verjetno nekaj več komentarjev.
Glede omenjenega dvoboja Zavec vs. Jackiewicz pa moje kratko mnenje. Dvoboj sem tokrat ujel in gledal bolj kot ne slučajno (sem se že odpravljal v mižale ...), ker nisem bil ravno na tekočem (čeprav Zavca zadnje čase kar opazim, tudi zato, ker mi deluje kot ena taka zelo pozitivna oseba). Mislim, da je bil Slovenec od Poljaka boljši, vendar ne toliko in tako očitno, da bi lahko prevzel naslov. Glede na to, da je bil Zavec izzivalec, bi moral vseeno pokazati še malce več energije in strateške agresije. Tako pa je tehtnica veliko nihala v kratkih nihajih sem in tja, ni bilo pa tistega, da bi prevagala. Mislim tudi, da je bil Zavec preveč prijazen do tekmeca (kar mu sicer štejem v plus), in da je morda v to vložil delček preveč svoje (predvsem psihične) energije. Fizično je na pogled imel še dovolj zaloge energije.
Torej, tudi če bi tokrat Zavec (po prikazanem) zmagal za eno točko, ne verjamem, da bi bil pri sebi čisto in iskreno zadovoljen. Najbrž ne tudi vsi (nepristranski) gledalci, kar se je nakazovalo že tokrat (v bistvu so bili pred razglasitvijo vsi na trnih - ravno zato, ker nihče ni prevagal v velikem mahu).
Po mojem mnenju bi ta dvoboj že zaradi nivoja izenačenosti in okoliščin (točkovanje, teren dvoboja itd.) moral dobiti vsaj eno ponovitev (kakšna so pravila pa je seveda zgodba zase).