Je prostitucija pri nas še vedno nezakonita?

badboys

Pripravnik
18. avg 2007
52
0
6
Sprašujem pa zato ker sem danes nekaj urejal na ajpesu za firmo, in sicer sem dodal še nekaj dejavnosti, tista bejbika za pultom mi porine bukvico pod roke kjer so vse dejavnosti notri po abecedi napisane, jaz iščem svojo dejavnost in najdem da lahko kot dejavnost registriraš tudi prostitucijo.

Kako je sedaj s tem, če registriraš prostitucijo potem te ne morejo zapret če se ukvarjaš s tem?

LP

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Prostitucija je dekriminalizirana. Ni prekršek itd. Je pa kaznivo zvodništvo oz. siljenje v prostitucijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako to zgleda v praksi?

Torej kako je zdaj drugače kot prej?
Imamo red light ulice?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Policija prostitutk ne preganja. Imaš oglase v salomoncu itd. Poulične prostitucije pri nas ni, kar verejtno veš.

Ga pa lahko najebeš, če te obtožijo zvodništva in posredovanja pri prostituciji.

Nazadnje urejeno:

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Torej je prostitucija neobdavčena? Legalno delo na črno? Se lahko prostituira in hkrati recimo dobiva socialno ter ostale ugodnosti brezposelnih za katere plačujemo redno zaposleni?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Torej je prostitucija neobdavčena? Legalno delo na črno? Se lahko prostituira in hkrati recimo dobiva socialno ter ostale ugodnosti brezposelnih za katere plačujemo redno zaposleni?

V Sloveniji smo, kaj misls?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
čak mal ... se pravi odprem s.p. zaposlim ene par deklet - sklenemo pogodbo o zaposlitvi določimo plačo in vse ostale bonitete one pa potem za mene opravljajo "posel prostitucije"
cheer.gif
Jaz pa strankam izdajam račun odvedem DDV in vse to je legalno ??

Kaj že rabm za odprtje s.p. ??
aplauz.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Takole verjetno ne bo šlo, ker je to že zvodništvo. Med prostitutko in končno stranko ne sme biti nobenega.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ti samo uredis lokacijo, dekleta plačajo "najemnino" za prostore, potem se pa same prodajajo.

Recimo skupna soba je zastonj, cim gre punca v eno sobo pa plača tebi npr 30€ ( storitev stane 100€, njej ostane 70€ ) .

Pač primer kako bi verjetno zadeva lavfala..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Se pravi ti imaš s.p registriran kot oddaja sob in apartmajov. Vsaka punca ima pa lasten s.p. - prostitucija. Najem sobe pa verjetno lahko gre puncam v stroške ali kako?
rolleyes-1.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
41
Kaj pa če na računu navedem npr. storitev masaža oz. kaj podobnega itak je stranka dobila račun ... Jaz odvedem DDV stranka je srečna ker je dobila nekaj kar ne dobi pri ženi .. država dobi svoje jaz nekaj zaslužim in vsi smo srečni...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Se pravi ti imaš s.p registriran kot oddaja sob in apartmajov. Vsaka punca ima pa lasten s.p. - prostitucija. Najem sobe pa verjetno lahko gre puncam v stroške ali kako?
rolleyes-1.gif

Nisem šel toliko v detajle, je bla bolj "ideja v 5 sekundah" .

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
KSZ

Zloraba prostitucije

175. člen

(1) Kdor zaradi izkoriščanja sodeluje pri prostituciji druge osebe ali kdor s silo, grožnjo ali preslepitvijo navede, pridobi ali spodbudi drugo osebo k prostituciji, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno proti mladoletni osebi ali proti več osebam ali v okviru hudodelske združbe, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Ne bo šlo, bo moral morebitni podjetnik sam nastavlat.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik kebab pravi:

Točno tako.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
41
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ

Zloraba prostitucije

175. člen

(1) Kdor zaradi izkoriščanja sodeluje pri prostituciji druge osebe ali kdor s silo, grožnjo ali preslepitvijo navede, pridobi ali spodbudi drugo osebo k prostituciji, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno proti mladoletni osebi ali proti več osebam ali v okviru hudodelske združbe, se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Ne bo šlo, bo moral morebitni podjetnik sam nastavlat.

Sam če je " dečva" zaposlena pri meni prejema plačo in vse dodatke po zakonu in zame opravlja delo ki ga obvlada potem to ni siljenje v nekaj nezakonitega ali ne ??
grims-1.gif