Je kje arhiv pogrebov, osmrtnic?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.703
113
Morbidno žalostna situacija.
Menda je aprila umrla neka moja znanka, vendar podatek ni 100% zanesljiv (pač podatek "iz interneta").
Na telefon je ne dobim več, drugih skupnih znancev, kjer bi lahko preveril podatek, pa tudi nisva imela.

Je možno to kje uradno preveriti? Prebrskal sem že po internetu pa nikjer nisem zasledil arhiva umrlih oseb, arhiva preteklih pogrebov, ali česa podobnega. Pri časopisih sem našel arhiv osmrtnic samo pri Večeru a samo za mesec nazaj tako, da si s tem nisem mogel pomagati.

Mi zna kdo pomagati?

P.S. res prosim, če se je možno vzdržati nevmesnih pripomb, ker gre za zelo (potencialno-nekako upam, da ni res) zelo žalostno zgodbo

22. jul 2007
1.401
59
48
Ali pa vsaj napišeš od kod je, ni
evil.gif
da ti kdo ne bi pomagal.............

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Vprašaj v cerkvi v njenem kraju. Če je bil cerkven pogreb, bodo vedeli. Pa tudi drugače so župniki dober vir informacij, če gre za kakšen manjši kraj.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.703
113
Nadanem linku Komunale Kranj sem zasledi, da objavijo samo tiste pogrebe, kjer sorodniki dovolijo objavo. Pa še tu gre samo za aktualne pogrebe in nekega arhiva za nazaj ni.

Torej lahko sklepam, da gre tudi v takih primerih za zaščito osebnih podatkov in podatki o umrlih osebah torej le niso "kar javni".

Pregooglal sem tudi že ime dotične osebe in najti ničesar. Sem mislil, da mogoče obstaja kje seznam pokopanih na določenih pokopališčih, pa tudi tega ni nikjer najti, sploh za manjše kraje.

Sem pa žal 99%, da bi znal biti "podatek z interneta" pravilen
frown-1.gif
.