Je kdo tukaj z zobnim aparatom?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Sestra ima zobni aparat in ker je vikend, seveda njen ortodont ni dosegljiv. S spodnjega zadnjega zoba se ji je snela žica ven in se zelo zoprno zajeda v lice. Ker jo je zelo težko prepognit, da bi jo nekako spravila nazaj v bracket, se da zadnji bracket kako odpreti? Nekako ne uspe, niti nisem prepričan, da se da. Zgleda, pa da žica ni fiksna v zadnjih bracketih, ampak se znotraj premika, torej je le zataknjena.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Sicer ne bo ravno odgovor kakrsnega pricakujes, niti ne vem iz kje si, ampak urgentne zobozdravstvene ambulante delujejo 24 ur na dan; in to je po moje situacija, ki bi jo tam morali postimati.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Zobar ne bo rešil tukaj nič, ker potrebuje ortodonta.
Drugače pa običajno se dobi pri ortodontu tak vosek - ga dajo zastonj po tem ko dobiš fiksni aparat. Naj ga oblikuje v kroglico in ga pritrdi na konico žičke. Ni lih najboljša rešitev, je pa definitivno bolje kot nič in za prebroditi čez vikend. V ponedeljek pa do ortodonta pa zrihtajo.

Nazadnje urejeno:

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Fora je, da se ji je to že zgodilo in je uspela žico spraviti nazaj. Jo z nečim primeš, zviješ in porineš v luknjo pa je. Itak obdrži svojo obliko. Samo se sedaj matra pa ne uspe več, meni se pa čudno zdi, da se tega bracketa ne bi dalo preprosto odpreti..ostale spredaj se namreč da, samo ti zadaj zgledajo drugačni.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Če se spomnem mojega aparata, je bilo na zadnjem bracketu "uho", v katerega je bila vtaknjena žica. Nič fiksirana, samo vtaknjena notri. Nimaš kaj narediti, razen iti k ortodontu. No, lahko se greš McGyverja s kakšnimi mini finomehanskimi kleščami (ne pozabi jih sterilizirati), ampak popolnoma na lastno odgovornost
smile-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Zadnji mislim da imajo samo "luknjo" oz vodilo kamor se žica vpelje.

Ostali, "zvezdice" pa imajo žico fiksirano z elastikami.

Če se je žica staknila, je verjetno zelo mehka, da se lahko toliko upogne da ven pade.
Ta kasnejše debele žice so kar trde, ji ne gre tako lahko zvit.

Takega primera še nisem imel, sem pa imel probleme ko so mi pustili zadaj predolge žice. Takoj ne čutiš in se ti zdi ok ... s časom pa ti naredi luknjo v kožo in potem boli ... do obiska ortodonta rešuješ bolečine z voskom in kuglico ..kot so že napisali.
Mogoče imajo ta vosek tudi v lekarni?

Probajte z enimi finimi kleščami z dolgimi konicami, če uspete žico primit in nataknit nazaj.

(sem nosil fiksni aparat cca 8let
frown-1.gif
)
2395772-dj1.jpg

Priponke

• 2395772-dj1.jpg
    2395772-dj1.jpg
    3,8 KB · Ogledi: 772

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mislim, da bi moral vsak kolikor sposoben zobar to vsaj začasno rešit. Ni ravno znanstvena fantastika pomoje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Sicer ne bo ravno odgovor kakrsnega pricakujes, niti ne vem iz kje si, ampak urgentne zobozdravstvene ambulante delujejo 24 ur na dan; in to je po moje situacija, ki bi jo tam morali postimati.

Absolutno edini pravi odgovor. Če ne bo šlo, ji ga naj pa začasno sname dol. Svet se ne bo podrl zaradi tega.