Jazz: Kako se imenuje ta način igranja?

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Saj ne vem če bo kdo vedel, poskusim pa lahko vseeno.

V TEM komadu, kako se imenuje ta način igranja v ozadju? Z kontrabasom pa bobni al kaj je to? Kr pogost način igranja v NuJazzu in meni osebno full hud zvok
grin1.gif
Ziher ima kakšno ime.

Komad je v zararan ter v mpc formatu, notri je tudi plugin za mpc za winamp. Ni virus
grims-1.gif

rabm še takih komadov
cheer.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Hm, meni zgleda cist normalni background. Jazz skale pa to, kar se tice kontrabasa. Bobni majo pa itak skoz isti takt. Po moje to nima kake besede, mogoce v orto Jazzofilih samo :D

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ja, saj to je vse res. Sam sem ze slisal par takih dobrih komadov, recimo če poznaš Truby Trio feat. Joseph Malik - High Jazz, sicer je to NuJazz, ima pa tak zvok notri. Bi jih pa še
wink-1.gif

Spraševal sem zato, ker včasih poimenujejo cela čuda v glasbi, pa sem si rekel da bi mogoče imelo tudi to kakšno ime.

Hvala vseeno
zmaga.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Original izvedba High Jazz od Truby-a, nima skoraj nobenih podobnih zvokov, kot un komad, ka si ga prej nalmal. Je zadeva precej elektronska. Verjetno imaš v mislih komad: Truby Trio - High Jazz (Nicola Conte Remix). Najdeš ga lahko na St.Germain - Des-Pres Cafe Vol. 3

Drugač pa nekaj dost podobnega,
St. Germain - Rose Rouge (legendrni nujazz komad, tukaj je v malo v skrajšani varjanti, verjetno zaradi omejtve dolžinev videospotov)

še Rose Rouge - album verzija

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Good choice
zmaga.gif

Ja, sem imel v mislih komad iz trojke. Meni se zdi zelo podoben zvok za ozadje, kotnrabas in ponavljajoči se bobni. Lahko da narobe slišim
wink-1.gif

Rose Rouge
zmaga.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik mtey pravi:

Ja, sem imel v mislih komad iz trojke. Meni se zdi zelo podoben zvok za ozadje, kotnrabas in ponavljajoči se bobni. Lahko da narobe
slišim
wink-1.gif

Sem govoril o (ne)podobnostih z original komadom, ne o tem iz Des Pres trojke. Za Conte-jev mx iitak jasno da ma hud jazz drive
cool-1.gif

Drugač pa lepo to, da še kdo drug razen mene kj tazega posluša
nahrung002.gif
Drugače ti pa priporočam še (če seveda že ne poznaš)
- Medeski, Martin and Wood
- Soil and “Pimp” Sessions
- United Future Organization
- Kyoto Jazz Massive
- Jazzanova
- Koop
- Atjazz

in še malo starejše legende
- Bobby Hutcherson
- Donald Byrd
- Miles Davis
- Ramsey Lewis
- Tito Puente

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:

Drugač pa lepo to, da še kdo drug razen mene kj tazega posluša
nahrung002.gif
Drugače ti pa priporočam še (če seveda že ne poznaš)

Ditto
zmaga.gif

Hvala za priporočila, KJM sem preposlušal full, ostale poznam bolj slabo. Ponavadi se na podlagi komada, ki mi je full dober osredotočim na izvajalca, tko da povečini poslušam manjši krog izvajalcev in kompilacij, ampak te pa na polno!

Ti po ZS pošljem link do dveh meni osebno full hudih albumov iz tega področja
wink-1.gif

grin1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Thnx za une dve plate, sm moram povedat, da nisem kaj veliko še poslušal, Eddie Roberts-a sm poslušu enkrat, je blo dost vredu slišat, une druge plate pa še nisem, ker mi je kompjutr vrag vzel
frown-1.gif

Eddie Roberts zdej deluje v angleškem "modern" funk projektu/skupini The New Mastersound. Ti tud to priporočam za poslušanje, če te funk sfere kaj zanimajo. Od prej sem poznal The New Mastersound in par Eddijevih remixov, nisem pa imel njegove solo plate.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Sicer sem malo offtopic, pa tud drugače nimam pojma o Jazz-u, ampak tile St. Germain so pa hudi. 'Tourist' v .flac formatu se že DL-ja
cheer.gif