Citat:
stanovanja drzave in podjetji, ki so bila podeljena revežem, socilano ogroženim v času komunizma so se zaradi razbremenitve gospodarstva (vse je to treba vzdrževati, najemnina pa nizke, voditi evidence itd) prodala 'zastonj'
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
pozabu si dopisat da je velik stanovanj/hiš pobrala golazen in zdej na račun bednaga zakona, živijo kot lordi
Malo pazi na jezikCitat:
Uporabnik softi pravi:
na ta način so največji lenuhi prišli do stanovanj, ki jih dane sne znajo vzdrževati itd. mnogi, ki prej niso imeli enega imajo danes tri..svojega, maminega, taščinega.
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Mal pretiravaš ti s temi cenami. Sej so bla poceni sam ne tak ko ti pišeš. Trosobna (~70 m2) so bla okol 15000 mark.
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
zdaj pa kaj je bil taki denar pred 17 leti in kaj je sedaj.....
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
pozabu si dopisat da je velik stanovanj/hiš pobrala golazen in zdej na račun bednaga zakona, živijo kot lordi
Mislim, da govoriš o denacionalizaciji...
Kot prvo se nauči normalnega komuniciranja, ker s tem zmerjanjem samo kažeš svojo bedo.Citat:
Uporabnik softi pravi:
vsem
v družbenih stanovanjih naj bi živeli socialni primerki, ki si niso mogli sami kupiti nič. da so bili notri direktorji je zgodba slovenskega izkoriščevanja komunizma in sfrj. ki tako zelo smrdi in se nam vsem gnusi.
dvosobno v jaršah je bilo 6600 dem. potem je bil še popust itd.
kdor trdi, da je 10 tisoč dem leta 91 bilo enako kot danes 100€ je navaden bedak. taki zavajajo javnost in kažejo sliko revščine, da sosedje ne bi zavidali. v stilu mi smo se namatral, da smo to kupili.
usran jugo je bil 90 leta 4 do 5 tisoč amrk, kolko je bil golf II. v člasu markoviča se je dal pa od plače komot kupit 500 dem, torej v enem letu stanovanje.
na bruhanje mi gre, ko nekdo razlaga, kako se je to mirila socilana revščina. seveda. moj fotr je kot invalid lahko kupil sam stanovanje, bosanci v bloku so bili pa v družbenih in gradili bajte bo bosni. ko je bilo treba kupit garažo so bili pa prvi v vrsti in jezni, ker je občina dala prednost lastnikom stanovanj.
in še tržna cena. sosed je 91 leta, decembra prodal dvo in pol za 80k dem, na hitro, v dveh dneh, po dobrem letu so bila 130k dem.