Jaz grem pa peš na morje! Dost mam vsega skupaj!

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
557
113
42
povsod malo
Zakaj? Zato, da se bom nahodil, nadihal svežega zraka in malo spoznal Slovenijo še kako drugače kot pa iz avta ali zraka.
Torej okvirno bi šel takole: Radovljica, Kropa, Dražgoše, Žiri, Idrija, Sežana, Vipava, Koper, Ankaran in cel kup drugih mest in vasi vmes okoli 130-150 km hoje.
Imam nahrbtnik 65+10 l, šotorček (200x90x90x60 cm), spalno vrečo, armafleks,suhe juhce, ostalo hrano in pijačo bom kupoval sproti, kuharček, alu posodo, nekaj za preoblečt, nogavice, prvo pomoč, GPS na telefonu, solarni polnilec, naglavno luč, luč na dinamo, JNA specjalne vojnačke zemlejvide iz 1975
grin1.gif
...

Imate kakšne nasvete? Kje bi lahko prespal, kupoval hrano in pijačo, so domačinke prijazne?

P.S.
Lahko nekaj časa ostane tukaj ker je več obiska kot pa v potovanje.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če imamo kak nasvet? Ja. Svetujem ti, da greš iz Idrije najprej v Vipavo, šele potem v Sežano, drugače zna bit malo dolga.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.064
416
83
Pa česa proti komarjem ne pozabi. In kopalke ter brisačo vzemi če si na morje namenjen
smile-1.gif

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
zmaga.gif
dopust malo drugače.....predlagam, da kej poslikaš, pa reportažo gor vržeš......
Predlagam ti še meh (3l) za vodo.....in cevko.....ker 14-18 kilski ruzak dol dajat za vsak požirek je mal kruta..........pa kakšno pohodno kapco z sončno zaščito za vrat.......
nahrung002.gif
.........

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.089
113
v lokalni ostariji
ko boš ravno v idriji pa se še na pregledu ustavi...

ok resno: najprej ali sploh imaš dovolj kondicije? potem poskrbi za res dobre čevlje! pa flajštre za žulje ne pozabi.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
557
113
42
povsod malo
Kondicijo mislim, da ima vsak dan prehodim okoli 25 km (10 min/km) cevko za bidon imam in ga dam v nahrbtnik in potegnem skozi luknjo in veselo pijem.
Tako ali tako ne mislim prehodit več kot 25-30 km na dan. primer: 4 ure hoje zjutraj, potem čez dan počitek ker po vročini ne mislim hodit, potem 4 ure hoje zvečer, spanje in potem spet hoja zjutraj...ponavljam do morja.
Fotoaparat bom vzel en trotlziher, če ga razbijem/izgubim/ukradejo se ne bom sekiral. Bom potem naredil potopis.
Najbolj me skrbijo baterije kar vidiš koliko si odvisen od njih GPS mi zdrži 4 ure in potem ga je treba polnit em kje? solarni polnilec se polni 4-6 ur, naglavna luč mi zdrži s kitajskimi baterijami 6-8 ur.
Za hrano niti ni tak problem trgovine so skoraj v vsaki vasi +s sabo bom vzel energetske čokoladke.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Pol pa bomo že brali v cajtngah pogrešan pohodnik, iskalna akcija se prične danes zvečer...

in to vse zaradi tega, ker si se htel nadihat svežega zraka
evil.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kaj boš pa GPS rabu?

Če bi se jaz šel popotnika brez avta, kolesa... bi pozabil na GPS.
Začrtaš si turo kjer greš, potem pa slediš tablam ali še bolje vprašaš prijazne domačine, ki ti povedo najbližja in najzanimivejšo povezavo med dvema krajema. Mal pa moraš biti avanturista.
cheer.gif

Če greš skozi Žiri, se lahko na en pir pri meni ustaviš. Samo dvomim da me boš našel doma.
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap. tko bi jest naredu. kakšen gps! Prodaš ga, pa imaš za vlak do morja! Vzameš zemljevid pa greš. izgubit se nimaš nikjer. sej nisi v tropskem gozdu. pa vmes se s kakšnim traktorjem mal pošlepaš... kakšen štop... zna biti zanimivo!

drugače pa zares zanimiva ideja. peš do morja... bi bilo zanimivo enkrat to izvest.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
ksz

Enkrat so šli trije naši pobje peš do Krka (tadrugič pa s poniji
smile-1.gif
) v dveh dneh. Prefural so ogromno safra. Proti koncu so čakal, da bo kšn od njih reku, da ne zmore več. Seveda ni in so uspešno pripešačli do mostu.
Vzemi painkillerje in kšno mažo za boleče mišice. Pa sonce je tudi jeba zdajle.