Javna dražba orožja - oškodovanje države?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Klik

Vojska bo na dražbi prodajala večjo količino orožja, vse lepo in prav. Ampak, če je verjeti viru, bo vse prodajano orožje trajno onesposobljeno...tukaj me pa zmotita dve stvari...zakaj bi onesposabljali 4.5 mm švohotno zračko od slavije, ki že delujoča in ne vem koliko vredna, kje je računica, predvsem me pa zmoti sledeče...med 'artikli' sta navedena recimo nemška mitraljeza MG34 in MG 42, ki sta, če sta delujoča in iz original delov, vredna precej denarja in se mu lahko mirno proda podjetjem, ki prodajajo orožje oziroma zbirateljem, ki lahko zbirajo avtomatiko...za onesposobljeno orožje bomo dobili precej manj...

drugi primer je MGV 176 ki je tudi prava rariteta na zbirateljskem trgu in delujoč avtomat bi dosegel velike denarje (ja, tudi v soveniji lahko posamezniki pod določenimi pogoji zbirajo avtomatsko vojaško orožje, ki se ga ne izdeluje oz več ne uporablja).

Pa sem, ker nisem ravno mega strokovnajk za orožje, gotovo spustil še kak 'zanimiv' kos,mogoče orbisovo ostrostrelno puško, prvič slišim zanjo, bi znal biti kak prototip in posledično visoka cena??

Lahko seveda narobe razmišljam in bo država za onesposobljeno orožje dobila več, kot bi za delujoče, a vseeno bi lahko kak stručko malce preveril zadeve, da nam ne bi slučajno evri po neumnem spolzeli skozi roke...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mogoče je trg za nedeljuče orožje večji in je tako več kupcev, ki bi dali več... me zanima koliko bo srečko zapavil...

aja kako je trajno onesposobljeno? zavarijo cev?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Onesposobijo zaklep, odstranijo udarno iglo, ...

Sicer pa vojaško orožje nima kaj delati v civilnih rokah, razen onesposobljeno v zbirateljstvu. Pa denar gor ali dol! End!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Na WO forumu so pisali, da ne zbiralci, ne veterani niso prišli poleg, ampak je bilo orožje prodano že vnaprej. Komu ni nihče napisal.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Če drži, da je onesposobljeno tudi orožje, kjer je edina zahteva za nakup polnoletnost (šibke zračke, signalne pištole), potem je zadeva zrela za kakšno novinarsko vprašanje...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
http://www.mo.gov.si/si/javne_objave/ravnanje_s_stvarnim_premozenjem/premicnine/javne_drazbe/

Če imaš dovoljenje za promet z orožjem lahko mastno pokasiraš.
grims-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Poglej si podatke o motornih vozilih. Doc datoteka.

Tam boš videl, da je večina konkretno zgonjenih. Tako da so bolj kot ne za rezervne dele.... pa še to je vpraanje, če ni vojska že ponucala

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ce mas na vikendu eno garazo, pa kanal v tleh, pa en orn komplet orodja, pol bi bil res pameten nakup...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Hehe... ja pol se pa poznamaj kdaj bo drazba! pa navodila za sraufanje morajo biti zraven!