jamranje gostincev

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.936
113
v lokalni ostariji
zdravo

a gre tudi vam na zivce obcasno jamranje gostincev kako ni vec prometa odkar se je sprejel kadilski zakon...

a nihce ne pove da so se cene povecale za 100%?

naj spustijo ceno piva na 1€ ter kavico na 0,4€ pa bo hitro vec prometa... ne pa da je pivo 1,8€ in kavica 1,3€ ali vec...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Cene so šle gor zaradi upada prometa, logično.

Prej so prodali 50 kavic v 1 uri, zdaj jih pa 20. Logično da morajo povišati cene, drugače bi propadli.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Zadnjič sem dala za 2dl gostega soka in deci mleka + deci coca-cole in 2dl refoška skor 6€
jezen.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Vsaj smrdiš ne po čikih in 10000 ljudi več bo letno preživelo!

Kaj pa je teh 6€ za življenje?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.936
113
v lokalni ostariji
darjan

tebi tale logika ne stima.. cene so sle gor ze veliiiiko pred sprejemom zakona... vsaj tako jaz vidim vse skup (ko redno hodim po bifejih:)))

in ce sva ze glih pri kavicah... ravno pri kavicah bi zdaj lahko zaceli sluziti vec... ker bi se ljudje raje ustavili na kavici vsaj nebi smrdelo po cigaretih ze navsezgodaj zjutraj... ampak cene so pa pretirane...

torej krivis spet kadilski zakon za podrazitve v aprilu? maju?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Iz tvojega posta je bilo razbrati da so šle cene gor zaradi kadilskega zakona. Sam jih res ne spremljam, ker me ne zanimajo.

Problem je, da ljudje ki povečini zahajajo v gostilni izhajajo iz nižjega razreda. Tale razred ponavadi spije dnevno kak pir, par kavic in pokadi nekaj čikov. Sedaj jo jim odvzeli eno izmed teh stvari in se več ne morejo družiti v gostilnah.

Zakaj bi sploh normalen človek čepel v gostilni? Saj ni nič za doživet.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
gostinci nas že tko odirajo s svojimi 200% - 400% maržami. on dobi pivo po 0,7 eur al pa cenej če je točeno, men ga pa zaračuna vsaj 2 eura. isto je pr kavi, vinu, soki, ... ne hodim ravno zaradi tega ne več v lokale, ker je oderuško. cenej me pride da grem kej pojest, kot pa da spijem dva pira.

lp

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Iz tvojega posta je bilo razbrati da so šle cene gor zaradi kadilskega zakona. Sam jih res ne spremljam, ker me ne zanimajo.

Problem je, da ljudje ki povečini zahajajo v gostilni izhajajo iz nižjega razreda. Tale razred ponavadi spije dnevno kak pir, par kavic in pokadi nekaj čikov. Sedaj jo jim odvzeli eno izmed teh stvari in se več ne morejo družiti v gostilnah.

Zakaj bi sploh normalen človek čepel v gostilni? Saj ni nič za doživet.

Če mu je pa pokaditi par čikov največje doživetje, potem pa se mi kar malo smilijo. Ne vidim razloga, da bi ne mogel popiti piva, špricerja ali kavice, brez da bi kadil (pa čeprav sem bil tudi sam kadilec).
Meni osebno je zdaj veliko bolj všeč priti v lokal in s prijatelji spiti rundo ali dve. Pred tem sem se, če se je le dalo, izogibal lokalov, ker sem tudi že po parih minutah smrdel ko svinja. Poleti, ko so stregli tudi zunaj, sem se še kdaj ustavil in spil pijačko, pozimi zelo redko. Je pa res, da je pijača nesramno draga. Sicer nisem velik porabnik alkohola, tako da nisem na veliki izgubi, ampak vseeno...

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Tocno to, propadajo ker so navil ze tako navite cene. Kadilci niso razlog.

vejca

Pripravnik
Prej swo v eni uri prodali 50 kavic, sedaj jih pa 5. Samo primer ki pa ni osamljen. Prijatelji kakih 10 komadov se je prej vsak dan dobilo na pijači v lokalu, od tega so bili 4 kadilci, sedaj se nič več ne dobivajo v lokalu ampak vsakič pri drugem kolegu doma.Tudi tisti ki so nekadilci zaradi ostalih štirih ne hodijo v lokal, ker je pač njihova družba razbita.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
No v Nemčiji so protikdailski zakon že razveljavili, v Italiji je samo še vprašanje časa kdaj ga bodo!
Če bo pri nas ostra zima...
evil.gif

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
po mojih informacijah je padla prodaje piv v laškem za 30% v gostinstvu v malih lokalih pa tudi do 70% na štajerskem pa še niti velikega mraza še ni najlebše se bo vidlo ko bo mraz in ko se bodo lokali zapirali ker nebo prometa drugi pa bodo dvigovali cene za preživetje.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.845
113
dvigovanje cen ne bo zagotovilo preživetja, prej bo pospešilo propad.
Čisto prav jim je da jim je promet padel, ker so lepo izkoristili ojro za podražitve. Se spomnite lani? Kava v mariboru pod 200 sit, ponekod malenkost čez, zdaj lahko pod 1 euro samo sanjaš. Da o sokovih, ko plačaš za 2 deci isto kot v trgovini za 3 litre niti ne govorim. Kaj šele alkoholne pijače. Včasih si se ga za 5 jurjov napil do smrti, zdaj še ni niti za odvzem vozniške
bonk.gif
In to vse se je zgodilo pred protikadilskim zakonom!
Jaz itak že dolgo ne zahajam v gostilne tolko kot nekoč, če pa mislijo še dalje navijat cene, pa še bom teh 5 kav tedensko opustil!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.936
113
v lokalni ostariji
khem

seveda so prodali 50 kav pa ne samo zaradi kajenja... ampak predvsem zaradi cene... ker cakaj malo za 2€ dobis ze malo vec kot 10dag kave... in to imas kar nekaj salck... jaz jih ogromno poznam ki zjutraj raje gredo v firmo na kavico pa si jo sami skuhajo ker v bife jit je predrago...

in mimogrede: v povprecnem lokalu jih je kadilo tam nekje 10%-20% smrdeli smo pa vsi...

in vsi gostinci so zlorabili in euro in kao podrazitve dobaviteljev... zdaj pa jamrajo...

naj cene spustijo pa bo spet vec prometa...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Prej swo v eni uri prodali 50 kavic, sedaj jih pa 5. Samo primer ki pa ni osamljen. Prijatelji kakih 10 komadov se je prej vsak dan dobilo na pijači v lokalu, od tega so bili 4 kadilci, sedaj se nič več ne dobivajo v lokalu ampak vsakič pri drugem kolegu doma.Tudi tisti ki so nekadilci zaradi ostalih štirih ne hodijo v lokal, ker je pač njihova družba razbita.

Oprosti, ampak te ljudje imajo težave s svojo osebnostjo. Škoda, da se je Rugelj upokojil.
grin1.gif

Jaz hodim normalno na kavo s svojimi kadilskimi kolegi in nimamo težav, noben od njih namreč ni pacient in za čas kave komot zdrži brez cigareta. Da bi pa par ur v lokalu sedeli - na srečo imamo tudi svoje življenje in obveznosti.
Zdaj prihajajo ven neke čudne posledice protikadilskega zakona, kjer se dejansko vidi, koliko ljudi je ... mah, ne bom rekla, ker bo itak censored. Eni se izgovarjajo, da jim zakon uničuje družabno življenje (ker svojega itak nimajo), drugi imajo težave s smradom po starem znoju v lokalih (ker se ljudje v letu 2007 nimajo časa umiti).
Če prepovedo še alkohol se bodo morali pa stari pari med seboj doma dejansko pogovarjati!
shocked-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Se strinjam, skoz jočejo, vmes pa navijajo cene. Kot da bi se namazal z drekom, potem pa se pritoževal kaj se te vsi izogibajo.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
po mojih informacijah je padla prodaje piv v laškem za 30% v gostinstvu v malih lokalih pa tudi do 70% na štajerskem pa še niti velikega mraza še ni najlebše se bo vidlo ko bo mraz in ko se bodo lokali zapirali ker nebo prometa drugi pa bodo dvigovali cene za preživetje.

jaz imam že neke informacije o povečanju obolenj pri zaposlenih (natakarjev) ker morajo skakati ven (na mraz) in not (na toplo)....
čestitam za zelo zelo ZELO butast zakon
aplauz.gif