Jakob Dencinger, nacist, slobodno živel v Hrvaški.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
..... živel svobodno v Osijeku, rodil se je leta 1924 v Čepinu bil član Hitlerjeve čete Totenkofen , Dencinger je bi čuvaj koncentracijskega taborišča Auschwitz, Mauthausen, St. Georgen in Krakovu.
Čeravno so bili proti njemu sproženi kazenski postopki ki ga je vodilo hrvaško tožilstvo je postopek bil zaradi smrti prekinjen.
Njegova pot med vojno ko je delal kot čuvaj v teh taboriščih in po vojni ko je bil obveščevalec v nemčiji za U.S. Army Europe Intelligence Center, in je pozneje imel zelo uspešno podjetje za predelavo plastike v ameriki, imel je tudi njihovo državljanstvo, pozneje se je prav zaradi tega ker v formularjih za pridobitev državljanstva USA ni navedel svojo nacistično preteklost in se je ločil od žene ter zaradi neuspeha v poslovanju odločil oditi v Jugoslavijo .....

Ker je zadeva toliko kompleksna prosim preberite zapiske v nadaljevanju, gre se samo za to da je hrvaška vsa ta leta od 1990 vedela za peteklost Dacingerja vendar ga je pustila svobodno živeti na svojem ozemlju.

http://www.jutarnji.hr/u-osije...vatsku/1520058/
http://www.jutarnji.hr/jakob-d...anja--/1168032/
http://www.jutarnji.hr/ekskluz...e-dorh/1159831/
http://www.jutarnji.hr/jakob-d...anja--/1168032/

in še mnogi drugi zapiski v kolumni na isti strani.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
A to si v slovenščino prevedel z googlom?

Saj tudi v slo še vedno tlači zemljo ogromno æebinskih zloæincev, med drugim gnusni morilec zakoncev Hribar.

Ravno te dni se na fb unfriendal eno babo, ker sem ugotovil, da je potomka znanega ubdaša...
stupid-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Saj tudi v slo še vedno tlači zemljo ogromno æebinskih zloæincev, med drugim gnusni morilec zakoncev Hribar.

Ravno te dni se na fb unfriendal eno babo, ker sem ugotovil, da je potomka znanega ubdaša ...
stupid-1.gif
ja kako krščansko od tebe štibla - otroci so krivi za napake stašev. samo da ne bomo ugotovili da si to potemec kakšne ki jo je inkvizicija zakurila - te bomo mogli unfrendat
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Æe sva sluæajno frenda, me lahko mirno unfrendaš že sedaj ali pa mi daš link do profila, pa bom jas tebe
evil.gif

Sem zelo slab kristjan
tongue-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Æe sva sluæajno frenda, me lahko mirno unfrendaš že sedaj ali pa mi daš link do profila, pa bom jas tebe
evil.gif

Sem zelo slab kristjan
tongue-1.gif
a kr link od prfila bi rad... ti ti zalezovalec.
ne-ne-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
če nisi dobro prebral, rekel sem, da me unfrendaj (oæitno impliciraš, da te imam med frendi), æe pa ne zmoreš, z veseljem skenslam jaz tebe.
grin1.gif

glede na to, da imam na listi večinoma ženske (malde, lepe) si najbrž kak bolnik, ki se skriva za ženskim profilom z ukradenimi fotkami.
evil.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Ravno te dni se na fb unfriendal eno babo, ker sem ugotovil, da je potomka znanega ubdaša...
stupid-1.gif

Kaj je po tvoje prevedenega??
Ne bodi zloben in ne išči napak tam kjer jih ni, moja prekmurščina je včasih kriva za napake. OK!
10.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
13 februar 2016, je zapisano v časopisu;

http://svet24.si/clanek/zanimi...acisticni-agent

izvleček;
Vdova nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita Jovanka Broz je izrazila veliko zadovoljstvo z odzivi na njene izjave, ki jih je v sredo objavil beograjski časnik Večernje novosti. V današnji izdaji pa je bivšega jugoslovanskega notranjega ministra Staneta Dolanca obtožila, da je bil nacistični agent, ki je hotel prevzeti oblast.

IN KAJ JE RES???

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

stupid-1.gif

Kaj je po tvoje prevedenega??
Ne bodi zloben in ne išči napak tam kjer jih ni, moja prekmurščina je včasih kriva za napake. OK!
10.gif

Totenkofen
tongue-1.gif

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ker je zadeva toliko kompleksna prosim preberite zapiske v nadaljevanju, gre se samo za to da je hrvaška vsa ta leta od 1990 vedela za peteklost Dacingerja vendar ga je pustila svobodno živeti na svojem ozemlju.
koliko ljudi v Sloveniji je bilo pobitih v povojnih pobojih, koliko morilcev je zaradi tega bilo obtoženih in koliko obsojenih ?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ne gre se za povojne zločine, poboje itd. v sloveniji temveč za to da je hrvaška imela nacističnega zločinca v svoji državi in ga posledično pustila svobodno živeti, a ti to kaj pove??

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.950
113
Kaj nam pove da je Slovenija pustila živeti in še pušča živeti povojne morilce... pa še penzijo dobivajo.
Zgodovino pišejo zmagovalci, na hrvaškem so pač zmagali drugi.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Tako je treba s takimi! Do bridkega konca, do zadnjega dne življenja.

Pomilostitve ne pridejo v poštev, Pa naj ima baraba 93, 103, ali 113 let. Pa čeprav je pospravil le enega taboriščnika.
Tu pa gre za nekaj deset, za nekaj sto žrtev.

Ampak zanimivo: Nemci seveda lahko, mi (povojni poboji) pa seveda ne... Sramota za Slovenijo! Sprave NE BO. Tudi zaradi tega.

93-letni paznik iz Auschwitza na zatožni klopi

Nazadnje urejeno: