Jailbreakan iPad in iTunes pomoč

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
torej imam JB iPad 1 in sem sedaj na novo naložil winse na PC, sedaj bom še naložil iTunese in me zanima kako narediti da mi ne bo težilo zaradi JBja in brisalo česa?

Hvala za pomoč.

I

Izbrisan uporabnik 3287

ne bo ti nič "sralo". jb je na napravi in ne v tunsih.

lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja.. samo, ko bo backupal ipada v iTunesih, se bodo JB fajli skopirali tudi v backup na disku.

Ko bo restoral, bodo JB fajli se vedno prisotni. Razen, ce se nastima, kot nov ipad...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Enkrat sem ga priklopil po JBju in mi je javilo, da so programi gor, ki jih nima zabeleženih al kaj vem kaj in mi jih je lepo ven vrglo. Potem ga nisem več na itunese dajal, sedaj bi ga pa rad spet gor priklopil pa ne bi rad spet brez vsega ostal.

I

Izbrisan uporabnik 3287

jas sem ga razumel, da želi na novo namestiti itunse? če je tako, potem to kar si ti napisal nima veze z tem. pač pojdi na apple.com, "potegni" dol zadnjo verzijo itunsov (druge, kot zadnje verzije tam itak ne dobiš) namontiraj na comp in to je to. imaš jb in bi rad še naprej imel jb? če "da" potem veš, da ga ne smeš dati "set as new" ali restore ali dati update na novejšo verzijo. Ios 5.0 ima (zaenkrat) samo delni jb (pa še to ima kar nekaj bug-ov. tako, da ostani na verziji na kateri si trenutno. lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Enkrat sem ga priklopil po JBju in mi je javilo, da so programi gor, ki jih nima zabeleženih al kaj vem kaj in mi jih je lepo ven vrglo. Potem ga nisem več na itunese dajal, sedaj bi ga pa rad spet gor priklopil pa ne bi rad spet brez vsega ostal.

v innstalu daj na app sync. oz. si to namontiraj skozi cydio. kako: pojdi na hackulo.com (ali iclar.. ali dev blog, ...) na ifans ne hodi, te bodo popljuvali ker si jb-kar.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To ni zaradi JB ampak zaradi tega, ker si ga prikljucil na prazen iTunes... s katerim se nil sinhroniziran. Preden si formatiral racunalnik, bi moral narediti backup iTunes knjiznice (library) ... Sedaj moras iTunes najprej avtorizirat s tvojim racunom (Meni Store >> Authorize this Computer" in se nato vpises s svojim uporabniskim imenom in geslom)

http://support.apple.com/kb/ht1420

Potem, ko je iTunes avtoriziran in povezan s tvojim racunom, moras prenesti zadeve tako, da izberes File > Transfer Purchases From ...". Potem pa lahko zacnes sinhronizirati ...

http://www.ehow.com/how_7282769_transfer-iphone-purchases-windows.html

http://www.knowyourcell.com/ap...w_computer.html

Pozoren bodi na sihnronizacijo imenika... Ce te bo vprasal nekaj v stilu, da bo prepisal ali zdruzil, izberes "Merge"... drugace ti bo lahko prazen imenik iz recimo Outlooka prepisal cez obstojecega v iPadu ... To velja seveda, ce imas sinhroniziran tudi imenik ...
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To se je lahko zgodilo, ko je priklopil na tisti racunalnik, s katerim je bil iPad ze avtoriziran... ker je imel ocitno narobe nastavljeno... Tudi krasti je treba znati
wink-1.gif
sedaj, ko bo priklopil na svez iTunes, pa mu bo pobrisalo vse... Ce ne bo prej iTunes pripravil tako, kot sem prej napisal...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
No bom sedaj poskusil po navodilih Jesta. Torej če naredim vse tako mi bo ostal JB in vse naložene aplikacije?

I

Izbrisan uporabnik 3287

He he. Še enkkrat: sama namestitev novih itunsov na comp NE BO POBRISALA appsov in jb NA: ipad, ipod, iphonu,.. vendar, kot je jest napisal: POBRISALO TI BO, KO/ČE boš priklopil iNapravo na iTunes. App sync je zanimiva zadeva za jb-karje. (naredi po jest-ovih navodilih pa bo vse ok).

lp

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
He he. Še enkkrat: sama namestitev novih itunsov na comp NE BO POBRISALA appsov in jb NA: ipad, ipod, iphonu,.. vendar, kot je jest napisal: POBRISALO TI BO, KO/ČE boš priklopil iNapravo na iTunes. App sync je zanimiva zadeva za jb-karje. (naredi po jest-ovih navodilih pa bo vse ok).

lp

confused-1.gif
Sori, verjamem da sem tečen, ampak najprej si napisal, da mi ne bo pobrisalo appsov in JBja če priklopim na itunes potem pa da mi bo pobrisalo če priklopim na itunese.

Torej sedaj sem namestil itunese sedaj me pa zanima, če dam transfer purchases from ipad ali mi bodo aplikacije, ki sem jih namestil prek cydie ostale, ali mi jih bo pobrisalo?

Najlepša hvala za pomoč
nahrung002.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

ČE si imel app sync ti jih NE bo pobrisalo. V nasprotnem primeru jih BO. Zakaj pa bi dal transfer crackane appe? Jest ti je dal "navodila" za kupljene oz. free apps-e. Jaz ti pa razlagam o crackanih apps-ih.

NE bo ti pobrisalo z TELEFONA, če NE boš priklopil le tega na itunse. JB ostane TUDI, če priklopiš na itunse (vendar LE če ne boš dal set as new, restore, update,..). Tudi če priklopiš NE daj opcije sync apps.

RESNO preberi malo na hackulo strani. Oni so ti "uradni" ponudnik/izvajalec teh zadev (installous). Imaš "step by step" navodila za določene zadeve.

Še kaj drugega mogoče? Kako kupiti zapakiran Iphone na S@mobilu
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Ok, Ok, priznam da sem si zaslužil ta sarkazem, drugače za iphone 4S se ne sekiraj sem ga naročil pri enem tipu po imenu Rok Brumen, bo zrihtal ugodno.
evil.gif
Pač nisem domač v jabolčnih stvareh in se nisem ravno poglobil v to. 1x sem po JBju priklopil zadeve na itunese in mi je pobrisalo ta črne zadeve, sedaj pa bi se rad temu izognil in sem rekel, da raje povprašam znalce.

Hvala za pomoč!