Ali je kdo izmed vas delal domač jabolčni kis? Zanimajo me določene stvari.
Jaz sem naredil kis iz domačih jabolk. Prišlo mi ga je okoli 300 l. Včeraj sem ga pretočil in prefiltriral čez gazo in ga dal v rostfrei cisterno. Zanima me, ali lahko dam na kis pokrov in zalijem z oljem? Nimam steklenih balonov ali toliko steklenic. Zanima me še ali je lahko kis tako brezzračno zaprt ali mora vedno biti goba na vrhu? Kako dolgo in v kakšni pogojih lasko kis stoji?
lp
Jaz sem naredil kis iz domačih jabolk. Prišlo mi ga je okoli 300 l. Včeraj sem ga pretočil in prefiltriral čez gazo in ga dal v rostfrei cisterno. Zanima me, ali lahko dam na kis pokrov in zalijem z oljem? Nimam steklenih balonov ali toliko steklenic. Zanima me še ali je lahko kis tako brezzračno zaprt ali mora vedno biti goba na vrhu? Kako dolgo in v kakšni pogojih lasko kis stoji?
lp