jabolčne gluposti

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Eno vprasanje imam, ki se pri vsaki drugi normalni napravi sploh pojavilo nebi: kako na ipadu nekaj downloadat in da se to shrani na lokalni pomnilnik? Ker za vsako sranje mi pojuja da ga shrani v dropbox. Ima zadeva sploh tako samoumevno stvar kot je file manager?

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
nope to pa je strogo zaprti sistem ki ga zagovarja apple zato pa jaz ne kupim appla

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Nima, ker so aplikacije sandboxed (vsaka v svoji mapi, iz katere ne more).

Obstajajo aplikacije, ki omogočajo download, ampak spet samo v svojo mapo (podobno kot ti ponuja, da shrani v dropbox).

Aplikacije si lahko potem samo podajajo datoteke (npr. v tvojem primeru bi safari podal datoteko dropbox aplikaciji, ki bi jo potem shranila v svoji mapi... seveda lahko to počneš samo z datotekami, ki jih aplikacija pozna... dropbox jih pač pozna največ, ker jih samo shranjuje, odpirati pa ne zna vsega).

To je narejeno zaradi varnosti in "higiene" (da ti ne more nobena app store aplikacija zasvijnjati sistema, ko jo izbrišeš, izbrišeš vse, kar spada k tej aplikaciji --> eno samo mapo). Ima pa to seveda tudi slabosti (ni pravega file managerja).

Seveda pa obstaja rešitev za vse tvoje probleme... oz. celo več jih je:
1.) Jailbreak in počni kar hočeš (samo potem se ne kregaj, če boš sesul sistem na telefonu)
2.) Android ponuja to že out of the box
3.) Meego, Symbian, in gotovo še kaj...

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
za to pa če to kaj hočeš ti si bbi rajši kupo kakkšen drugi mobitel

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Sprasujem za ipad, ne za telefon. In zaradi takih in podobnih bedarij naslednja tablica 100% ne bo jabolcnega porekla

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Če si ga jailbreakaš, imaš iFile, ki omogoča brskanej po sistemu, prensašanje datotek med sandboxi od appov ipd, skratka klasiči file manager.

Kot odgovor na prvo vprašanje pa: ko imaš gor iFile, ti ponudi, da shrani tudi v iFile - od tam pa prenašaš naprej.
Ali pa za centralo za dokumente uporabiš Goodreader, recimo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.227
773
113
EU
To je v glavnem tudi pri meni razlog (ta vezanost na Apple), da ne kupujem jabolčnih produktov; vendar zopet drugim ravno to ustreza
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Te bedarije se ticejo vec ali manj ios sistema. Definitivno moja prva im zadnja ios igraca. Osx je cisto druga pesem. Cista poezija. Ne presaltam vec na win za nic na svetu

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Meni je pa to ena najboljših stvari na iOS. Na androidu so mi razne aplikacije nasrale celo kartico z nekimi brezveznimi datotekami, ki so ostale še po tem, ko sem aplikacijo že zdavnaj odstranil. To je ena stran, druga pa je, da ti lahko druge aplikacije, ali user sam, serje po config datotekah, kar ni vredu.

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
win7 je super ne maram osxa nekak sem anvajen start gumba
wink-1.gif
ios pa je dolgočasen strogo zaprt sisten, če pa si ga odkleneš pa je samo *****

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Res je, naslednji W8 ne bo imel start gumba ampak celozaslonski start meni, akr je sicer tako briljantna ideja, da si odgovorni za to briljanco zasliži metek sredi čela

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Bedarija je tale Metro, za tablice je še uporaben, da boš pa na laptopu takole zaganjal aplikacije, ne hvala. Kot da bi pri osx naredili edini način zaganjanja preko Launchpada.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Za tablice je novi win8 metro style pravi strup in ios izgleda poleg kot špilika.
smile-1.gif
Z miško pa ga ni fajn uporabljat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Bedarija je tale Metro, za tablice je še uporaben, da boš pa na laptopu takole zaganjal aplikacije, ne hvala. Kot da bi pri osx naredili edini način zaganjanja preko Launchpada.

Sej pa si v taskbar namečeš programe, ki jih najpogosteje uproabljaš in ti je enako kot bi jih imel v osx v docku. No, ni čisto enako, na win je vse skupaj bolj pregledno kot na osx, kjer se ti vsako okno posebej minira v dock zraven koša.
crazy1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
No, ni čisto enako, na win je vse skupaj bolj pregledno kot na osx, kjer se ti vsako okno posebej minira v dock zraven koša.
crazy1.gif
1.jpg

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ok, z to funkcijo je vse skupaj še bolj nepregledno. Bodo še morali nek amazing phenomenal superb feature v stilu aero peeka pogruntati.
smile-1.gif