J.M.Jarre

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Bo kdo šel ?

Razen mene, seveda
cheer.gif

7.11.2008

Kdor ne ve, kdo je to ---> JARRE

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
grims-1.gif

img4094.jpg

Ker sem smotan sem itak moral tadrago vstopnico kupit! Zdj pa brez dnarja
cry12bpy.gif

Ampak se bo ziher splačalo
cheer.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Bravo, stari !

Sva že dva !

cheer.gif

p.s. jest jo grem še kupit, pa tud verjetno tole za 60 ...
rolleyes-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi mene boš lahko srečal
grims-1.gif

Pač enkratna priložnost za naš konec, to ni za zamudit.

(seveda moram najprej še karto kupit)

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Če pa tale koncert odpade zaradi premal kupljenih kart ... za glasbenika ki je mel 3.5 milijona ljudi na svojem koncertu ... potem se pa lahko sam
bonk.gif

Vprašanje. Glede na to da je to moj prvi koncert v Hali Tivoli, me zanima če je kaj pregleda ob vstopu. fotoaparat.press
grims-1.gif

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Ne hodim ravno veliko po koncertih, ampak konkretno na tega danes v Tivoliju pa bom šel. Seveda zaradi glasbe in šova. Mika me, da bi vzel še "fotkič" sabo. Zanima me ali imam na takšnih prireditvah lahko DSLR aparat sabo in koliko je sploh moč fotografirati v takšnih pogojih. (gužva, oddaljenost, svetlobni pogoji,...)
Torej, vzamem ali bolje pustiti doma?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.443
3.751
113
Sem imel dober namen it pa sem iz precej zanesljivih virov izvedel da traja zadeva manj kot 60 minut.... za 45 EUR, 50 EUR in 60 EUR

Če moj vir laže bom pa v ponedeljek nekomu glavo odtrgal.

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Še eno vprašanje, nisem iz Lj. in tudi v tej dvorani še nisem bil. Kako je z parkiranjem? Sem lahko optimist, da parkiram pred Tivolijem 2 urci prej?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Evo, jest sem pa zdej doma ostal (iz upravičenih razlogov sicer
cheer.gif
), ampak vseeno bom vesel vsakršnega poročila iz prve roke.
Predvsem me zanima, kakšno je (bilo) vzdušje in katere komade je igral (za Oxygen že vem, mogoče še Equinoxe in Magnetic fields?) ...kaj pa Oxygene 7-13??

LP

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Res je trajalo cca. 60 minut. Sem mislil, da se bo zdaj pa začelo zares, pa je bilo konec. Za moje pojme tudi, čeprav ne slabo, ampak premajhno ozvočenje. In pa cenen oder, slabi efekti. A Jarre podcenjuje Slovenijo?
Dvorana pa mrtvo hladna. Kot v filharmoniji. Res pa je, da je njegova glasba za uživat, ne za skakat in tulit.
Če ne bi dobil kart zastonj, bi... Ah nič.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Men je blo odlično. Polna dvorana, poln oder analognih sintov iz 70ih in začetka 80ih. Poleg njega še trije glasbeniki. Nocoj ni bil open air koncert, kjer bi milijon ljudi fascinirali vizualni efekti, ampak bolj komorni (za Michela in 4000 ljudi
grin1.gif
). Scena ravno pravšnja. In tole poslušat v živo je res redka priložnost, koncerta s takimi inštrumenti praktično ne moreš nikjer drugje videt. Sej je povedal, za mnoge mlade glasbenike bi bilo igranje na vso to starinsko elektroniko kot za filharmonike, ki sanjajo o stradivarki.

Pri enem bolj mirnem komadu se je dobro slišalo, da ga oscilatorji ravno ne ubogajo, so bli mal iz štimunge. [censored] ga, delajo na priblžno in rabijo optimalno vlažnost in temperaturo
grin1.gif

Prvič sem v živo videl theremin, točno takega je imel, kot je na sliki. Eden najstarejših elektronskih inštrumentov, ki se ga ne dotikaš in ga igraš s rokami (spreminjaš kapacitivnost kondenzatorjev preko anten okoli katerih mahaš z rokami).

Skratka, zlo fajn koncert in JMJ pravi, da drugo leto še pride na nekaj večjega
zmaga.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Vse skupaj je trajalo malo več kot eno uro, glasbeni del pa je bil nekaj takega ja.

Ja, meni je blo full dobro
cheer.gif
Škoda bi blo zamuditi tako edinstveno priložnost.

Že takoj na začetku je povedal da si je full želel prit v Slovenijo. Ja ja, najprej sem mislil itak, saj to mora rečt. Potem je pa povedal da je blo eno od prvih pisem ob izidu Oxygena iz Slovenije
aplauz.gif

Full je v redu, interakcijo z občinstvem je imel, a le-to je bilo res bolj hladno. Čeprav na koncu smo ploskali ko nori. Aja, pa še rokovala sva se
cheer.gif

Mislil sem da bojo metalčki pripravili kakšno ofenzivo na očeta elektronike. Blo je par darkerjev, iron maiden srajce, pa en pijan metalček je trikrat prišel z kozarcem piva v roki direkt pod oder
hysterical-1.gif

Imen komadov ne poznam ker nisem ravno nekaj veliko poslušal albuma. Posnel sem skoraj celega, kmalu pričakujte videe na youtubu.

img4246.jpg

img4258.jpg

Tukaj sem pa še sebe slikal
grims-1.gif
tam.kjer.je.lučka.press

img4266.jpg

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mtey pravi:Mislil sem da bojo metalčki pripravili kakšno ofenzivo na očeta elektronike. Blo je par darkerjev, iron maiden srajce, pa en pijan metalček je trikrat prišel z kozarcem piva v roki direkt pod oder
hysterical-1.gif
Ja, so varnostniki enega po hitrem postopku odpravili.
Kako kretenilo moraš to bit, to mi ni jasno.
stupid-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Super da si tole posnel
zmaga.gif
. Sem bil na tribuni in nisem najbolje videl, tko da je prou fajn tole od blizu podoživet.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
NAJLEPŠA HVALA za poročilo. Sej sem vedel, da mi bo žal, ker nisem šel (nisem mogel it), ampak, OK, višja sila pač ...

Drugače pa sem se jaz z Jarreom seznanil že leta 1983 (mislim, od takrat spremljam njegovo glasbo). Edini glasbenik, ki me fascinira bolj kot Jarre, je Mike Oldfield.

lp, ....