j*e*b*e*n*e ponvice

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
219
38
28
17.325776N, 23.254786E
Ima kdo kako idejo, kako ponvico (ponev) kupit (in pa v kateri trgovini), da bo na indukciji zdržala kaj več kot par tednov?
Nikakor ne najdem, pa sem kupil že vse od tefala (najdražje seveda) do raznih italijanskih keramik in nevemšečesa. Zadnjič gedam v Binetovi trgovini spet neko super noviteto: neko hot stone (kao kamen) glazuro: bereš prospekt, ma skoraj mi je prišlo v gate, potem pa pogledam po površini, pa že udrtine. Fakof. Naslednja cvetka : Gorenje ohinsploh, celo na LCDju jim je filmček laufal...jo vzamem v roke, pa made in china.
uf-1.gif

Skratka iščem ponvico 28cm, da bom v njej lahko pekel jajca, palačinke, zrezke itd. , da bo delala na indukciji in da se ne bo podn zvijal, pa da je ne bom z leseno kuhalnico spraskal.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
fisler..samo cca 120 evrov. po 6 letih dnevne uporabe je naredila bulo na dnu.

edit
torej odsvetuješ hot stone, tefal neki itd kar je po 20 do 30 evrov v 28cm izvedbi?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Tako kot pri nožih, sem tudi tu pristaš cheap shita. Kupiš nekaj v lidlu za ojro, dva, in pač menjaš na nekaj mesecev.

Tudi tista top shit ponev bo enkrat fasala sledi uporabe, če ne prej, ko boš nehote potegnil s vilco/nožem, ipd in uničil prevleko. Potem pa baje pridejo na plano rakotvorne spojine in cel hudič.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Kupi kvalitetno lito zelezno ponev, in jo ustrezno pripravi, pa bo vecna. Logde ma dobre zadeve...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Očitno ni kriva ponev, ampak tvoja uporaba. Imam že leta različne tefalove ponve, pa so še danes skoraj kot nove, čeprav so skoraj vsakodnevno v uporabi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Koliko pa so zvite da vas to moti?
Takoj ko niso ravne kot ogledalo, je že konec?
Imam neko hoferjevo, sorazmerno težko, pa priznam. Ko vržeš v njo kos masla, masti se res vidi da hudič ni več raven. Je na sredi malenkost izbočen. Me pa to zaenkrat še ne moti, saj še ni toliko zvita da bi se guncala, da ne bi delovala na indukciji. Imam jo kakšne 3 leta. Bom probal kako zmerit koliko je izbočena.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ponev, posoda, ki nima ravno dno, na indukciji ne peče, kuha kot bi pričakoval. na stičišču se segreva okoli pa manj. pa še zvok oddaja.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz, imam tefal indukcijsko malo in veliko ponev dobra 3 leta, še vedno bp. Uporaba dnevna.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, zanimivo, me zanima kako delaš s ponvijo, da jo uspeš z lesom spraskat
crazy1.gif

Jaz imam trenutno dve, eno iz lidla (hoferja?), kar težka, dve leti uporabe, kot nova... letos sem si (do)kupil eno v Ikei, za enkrat mislim da brez pripomb.

Je pa tudi mene izučilo, kupi težko, z debelim dnom, sem dve za palačinke ravno vrgel proč...

Lp
Peter

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem dal eno en tako poceni na indukcijo, stisnil na P in..kriva je ratala v tisti uporabo. pol pa itak več ne dela.

Mi ni jasno zakaj uporabljati P na ponvah. V velikih piskrih OK, da voda hitreje zavre (ampak te so itak AMC in praktično neuničljive). Vsako jutro pečem jajca na Lidl/Hofer ponvi - ta debeli (očitno imamo vsi enako
wink-1.gif
) pa nimam težav - no po enih treh letih se vidi da je notranjost že malo "žgana" - pa so jajca pečena v treh minutah - ravno prav, da je vse drugo pripravljeno.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kolikor se spomnim iz navodil za indukcijo Bosch: Črko P se uporablja samo da se hitreje segreje na delovno temperaturo. Takoj za tem znižaš na ustrezno.
grims-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Črka P kot Power ali B kot Booster se uporablja za hitro segrevanje (takrat tudi poraba el. šiba na ful) in se po določenem času sama izklopi (vsaj pri meni) in potem laufa dalje na nastavitvi, ki je veljala pred pritiskom na P.

Jaz mislim, da je point predvsem v hitrem vretju vode,..

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kakšna pa je pravilna uporaba teh ponvic? Oz. kaj je treba naredit pred prvo uporabo pri indukciji?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Za nekatere je potrebno pred prvo uporabo "skurit" not malo olja, ampak to nima veze z indukcijo.