IZVRŠBA

pro12245

Pripravnik
12. jan 2011
84
1
8
Zdravo,
imam sledeč problem in vas prosim za nasvet.....

V večji zgradbi imam najet manjši poslovni prostor, upravnik mi je poslal predlog za izvršbo v vrednosti 120 €, takoj ko sem dobil pošto sem dolg poravnal vključno z stroški in obrestmi.

Podjetje - upravnik ni sporočil na sodišče da je dolg do njih poravnan, zato je banka na podlagi izvršilnega naloga ponovno nakazala teh 120 € upravniku...tako ima on sedaj 2x toliko kot sem dolgoval........

torej v tem trenutku mi je v bistvu on dolžan 120 €.....

kaj predlagate da storim? glede na to da je znesek majhen ne vem če se splača do odvetnika?
mogoče kdo da lahko kakšen nasvet...
smirk-1.gif

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

ČE bi plačal, takrat ko bi moral ..... ne bi imel sedaj problema. nič osebnega: sovražim folk, ki vzame karkoli in ga potem moraš čakati na plačilo (oziroma vlagati izvršbe).

pro12245

Pripravnik
12. jan 2011
84
1
8
se strinjam s teboj smt..če si opazil sem tudi jaz obrtnik, saj prostor uporabljam za opravljanje dejavnosti..torej se s podobnimi problemi ukvarjam tudi jaz....

ampak , najbrž imajo dolžnost sodišču sporočiti da so dobil denar...če so vložili izvršbo .... ali se motim, torej niso upravičeni do dvojnega plačila?

pa še nekaj je pomembno...to svojo "neumnost" sem plačal z obrestmi ter s plačilom vseh njihovih stroškov....

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ti bi moral sodišču takoj, ko si plačal, to sporočiti.Saj od dneva, ko dobiš izvršbo v roke, traja še 8 dni do pravnomočnosti - šele takrat izvršbo dobi tudi banka, ki ti potem odtegne dolžni znesek.
Če sodišču sporočiš, da si plačal toliko in toliko dne tega in tega (predložiš še kopije potrdil o plačilih) potem se izvršba ustavi.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tisti, ki je izvršbo poslal, mora sodišču sporočiti, da je plačano, ampak banke običajno v namen ali sklic vpišejo še številko izvršbe (VL XYZ/2013, torej VL- verodostojna listina (račun), xyz-zaporedna številka, 2013-letnica). Tako bi potem on pri pregledu prometa gledal na namen oz. sklic, plus mislim da pri upn-ju je za izvršbo posebej posel.
Ti bi ga tudi moral obvestiti, takrat ko si plačal, da je urejeno.

Predlagam ti tudi, da mu napišeš en dopis, da si dne tega in tega plačal toliko in toliko in da ne želiš vračila denarja, temveč naj na naslednjih X računih napiše "plačano".

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tega nisem mogel vedeti, ti si napisal samo, da si plačal.
smile-1.gif

Anyway, zdaj imaš zadevo urejeno, banka te je/bo oskubila še za svoje stroške, pošlji upravniku še tisti dopis in pozabi na vse skupaj.

pro12245

Pripravnik
12. jan 2011
84
1
8
trigga
smile-1.gif
torej tisti ki me terja nima te dolžnosti sporočiti da je prejel denar 2x ?
oziroma mi vrniti preplačilo

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Dolžnost je bila na tebi, da bi dal ugovor sodišču, da si dolgovani znesek poravnal. Če nisi, je pač sklep o izvršbi postal pravnomočen, to ni krivda upravnika. Nič ne pomaga če plačaš, če ne daš ugovora...
Lahko sicer zdaj prosiš da ti vrnejo preplačilo nazaj, ali pa počakaš da se skompenzira...

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Če si plačal prostovoljno, pa so ti še trgali, imaš možnost vložit nasprotno izvršbo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ma ne kompliciraj, človek. Naredi takokot sem ti napisal, pa boš brez brige še par mesecev glede upravnika.