Izvršba globe za carinski urad/MOM?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem dobil opomin pred izvršbo.

Mestna občina Maribor mi je baje izdala leta 2009 plačilni nalog za 80 EUR.
Edina podatka sta datum in številka plačilnega naloga.

1.) Kako izvem, za kaj se sploh gre?
2.) Čez nekaj ur potujem in me 3 tedne ne bo v Evropi. Kako se šteje naveden rok plačila "8 dni od prejema"? Kaj če bi pismo prišlo jutri, ko me več ni?

(kot prejemnik je napisan Carinski urad Murska Sobota)

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni tudi
smile-1.gif

Ne se sekirat, jaz sem takoj ugotovil za kaj gre. Pač avto je registriran na moje ime, uporabnik pa ga je rad parkiral, kjer se mu je zljubilo.
Sem dobil plačilni nalog 2010, ki sem mu ga posredoval pa ga ni plačal, zato je sedaj prišel pozdrav iz carine MS.

Tako da gre zagotovo za "redarsko" zadeve, ko nisi plačal globe za parking ali slično.

Saj ti piše tudi datum kdaj si naredil "feler".

Plačat moraš, če boš zamudil, ti bo davčna pač vzela 80 EUR, big deal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Omenja neke stroške za izvršbo, če ne plačam. Koliko bi to lahko bilo?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Sedaj je carinski urad pristojen za izterjavo neplačanih glob. Nič več durs.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je, carina ni imela "dela" in so to pristojnost prenesli na njih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
se kontaktne stevilke niso prav

Ce bo se kdo imel: (02) 2973667 ne obstaja*, prav je namesto 67 na koncu 50 ali 68.

* oziroma obstaja, samo ne dobis vedno zveze, ker ja tako zasedeno...

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Da casovno ni panike (nekje en mesec po izdaji gredo gledati), informacije o domnevnem prekrsku pa da imajo na MoM, kamor se nisem poklical. Baje ful guzva na tisti stevilki.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Sem dobil opomin pred izvršbo.

Mestna občina Maribor mi je baje izdala leta 2009 plačilni nalog za 80 EUR.
Edina podatka sta datum in številka plačilnega naloga.

1.) Kako izvem, za kaj se sploh gre?
2.) Čez nekaj ur potujem in me 3 tedne ne bo v Evropi. Kako se šteje naveden rok plačila "8 dni od prejema"? Kaj če bi pismo prišlo jutri, ko me več ni?

(kot prejemnik je napisan Carinski urad Murska Sobota)

enako stvar sem jaz dobil za prekršek, ki sem ga naredil pred lani in tudi že plačal predlani...samo so pač šalabajzerji na MOB

res pa je da je na obvestilu premalo informacij.... v mojem primeru sem lahko samo srečen da so mi poslali opomin pred izvršbo, ker tega davčna načeloma sploh ne rabi poslat...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, zdaj pa ugotoviti, kaj in kje sem placal pred tremi leti...
(baje sem decembra 2008 nekje narobe parkiral - 80 EUR)

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Mah to pazi, ker sem tudi jaz dobil izvršbo od CURS Murska Sobota zaradi kao neplačane globe.
Ko sem preverjal sem pa ugotovil, da je bila globa plačana v roku in znesku kot je treba.
Ko sem pa začel klicarit so mi pa povedali, da je prišlo do neke napake pri CURS MS, ki to opravlja za DURS MB in da je šlo 5000 takšnih kazni naprej.
Torej preveri po dolgem in počez preden plačaš!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To si imel zdaj ali kdaj prej?

Kaki so roki?

Vem, kdaj bi naj bil prekršek in kdaj bi naj bil izdan plačilni nalog, nimam pa pojma, kdaj je zadeva dejansko do mene prišla, torej kdaj naj gledam za morebitno plačilo...

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Včeraj je bil članek v Večeru, da prihaja do napak zaradi nekea novega programa in slabih evidenc DURS in mestnega redarstva. Tako so se v CURS spomnili, da bi kar vsem poslali opomine in da bi folk potem sam javil, če je že plačal kazen.

"Na ta način smo preverili morebitna plačila oziroma točnost podatkov iz prejetih predlogov in s tem preprečili dejansko neupravičene izvržbe, po drugi strani pa dolžnike ponovno opozorilina njihove obveznosti"
bonk.gif

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2012080305812300

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A članek je plačljiv?

Kaki pa so zastaralni roki in dolžnost hranjenja dokazil za take zadeve?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
3 leta stare zadeve nebi placal, napisi nazaj da se nemores zagovarjat ker niti neves ali si ze placal, za kaj sploh gre itd.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hvala.

PS: Jebeni birokrati! (oz. JU
evil.gif
)

PPS: Lahko daš sliko kam drugam, alter jo pomanjša na mejo berljivosti?

Nazadnje urejeno: