Izvozno carinjenje - meni se bo zmešalo...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
A je tukaj res kak dober stručko, da mi razloži eno komplicirano zadevo...?

V celi zgodbi je naša firma samo posrednik, se pravi jaz moram pripraviti papirje.

Proizvod je bil narejen na Češkem, pripeljan v SLO.
Jaz moram kot proizvajalca na fakturi navesti našo firmo (čeprav to ni), kot naročnika navesti firmo iz Švice, prejemnik je pa firma v Albaniji, da je vse skupaj še bolj zakomplicirano - faktura mora biti proforma.

Ali je to slpoh možno izpeljati?
uf-1.gif

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113

Blago je v Sloveniji, ti si pošiljatelj, Švicarji so prejemniki in bodo plačali, dostavljeno pa bo v Albanijo...
Bolj ni šlo zakomplicirat?
grin1.gif

Sam bi se najprej pozanimal o vseh stroških carinjenja za v Albanijo in jih dodal na predračun, verjetno boste počakali, da bo plačan...

Potem pa hop pokličeš na Intereuropo recimo in vse čisto prijazno povejo.
Sam sem imel tudi probleme pri uvozu živil iz Jugoslavije in pri izvozu k spodnjim sosedom, pa sploh ni take panike, ko ti nekdo razloži.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
na fakturi bo kot prodajalec naveden Slovenec,
kot prejemnik Albanec, pa proforma piše gor. to je to. tako fakturo bi rabla za carinit. druge stvari pa me itak ne bi zanimale

A je to kul?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ne, ne..., sicer sem že rešil, pa vseeno..., na fakturi smo mi(SLO) navedni kot proizvajalec, ki prodaja blago firmi v Švici(kupec), prejemnik je pa firma v Albaniji.
Torej fakturo plača Švica, Albanija pa samo carino.

Na fakturo sem moral napisat, naslov proizvajalca, naslov kupca in naslov prejemnika.
Niti ni tako zaj... kot sem mislil, malo sem se bal edino ker Švica in Albanija nista v EU, če bo tu kaj komplikacij.
Ni pa šlo skozi s proforma fakturo, smo naredili klasične fakture ampak z DDV, kar pa mi še zdaj ni jasno zakaj, ker roba ni ostala v SLO...