IZVOZ/UVOZ

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
crkuje mi kišta, pa jo bom zamenjal....vse nove imajo prednačožene WIN8, pojma ne vem o njih
confused-1.gif

rad bi iz starega računalnika "prenesel" FF in Chrome...do sedmice smo to delali ročno tako, da smo šli na C:...pa naprej in tam skopirali celotno mapo in jo prenesli....

je ta (peš) varijanta še vedno aktualna al so se brskalniki že posodobili do te mere, da se enostavno izvozi in nato uvozi datoteke oziroma nastavitve, bookmarse, certifikate.....?

če ni bližnjice, kako se to z WIN nardi?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V chrome, se prijavi z gmail računom in imaš opcijo, da se vse nastavitve sinhronizirajo v oblak. Na drugem računalniku se samo prijaviš z istim gmail naslovom in imaš vse tam.

Razen certifikate. Chrome uporablja sistemski certificate store, tako kot internet explorer. Greš v Settings, razširiš "Show advanced settings..." in poiščeš "Manage certificates...". Tu lahko izvoziš certifikate, če so ti uvoženi kot exportable. Pri izvozu moraš biti pazljiv, da je izbrana opcija, da izvozi privatni ključ. Windows ima safe guard, da lahko onemogoči izvažanje certifikatov. Ta opcija je privzeto vklopljena pri uvozu. Če tu nisi pazljiv, potem certifikata sploh ne moreš izvoziti. Če nimaš nikjer kopije, je takšen certifikat izgubljen. Oz ga ne moreš prenesti na drug računalnik.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Razen certifikate. Chrome uporablja sistemski certificate store, tako kot internet explorer. Greš v Settings, razširiš "Show advanced settings..." in poiščeš "Manage certificates...". Tu lahko izvoziš certifikate, če so ti uvoženi kot exportable. Pri izvozu moraš biti pazljiv, da je izbrana opcija, da izvozi privatni ključ. Windows ima safe guard, da lahko onemogoči izvažanje certifikatov. Ta opcija je privzeto vklopljena pri uvozu. Če tu nisi pazljiv, potem certifikata sploh ne moreš izvoziti. Če nimaš nikjer kopije, je takšen certifikat izgubljen. Oz ga ne moreš prenesti na drug računalnik.
Seveda lahko.
Pa še ravno tule je bilo napisano pred dvema tednoma.
https://www.isecpartners.com/tools/application-security/jailbreak.aspx

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pa si probal to? To je hack, ki izkorišča kako luknjo v windowsih, ki bo prej ko slej zakrpana. Jaz bi odsvetoval poganjanje takih aplikacij, ki jih avtorji skrivajo. Nikoli ne veš, kaj vs drugega še taka aplikacija dela.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
> Pa si probal to?
Sem.
> To je hack, ki izkorišča kako luknjo v windowsih, ki bo prej ko slej zakrpana.
Ni.
> Jaz bi odsvetoval poganjanje takih aplikacij, ki jih avtorji skrivajo.
Nič bolj ne skrivajo kot drugi.
> Nikoli ne veš, kaj vs drugega še taka aplikacija dela.
Enako kot pri vseh drugih programih.
Lahko pa preveriš s kupom AV produktov: https://www.virustotal.com/en/...750e3/analysis/
Ali poganjaš v omejem okolju, če si paranoičen (sandbox, VM,...)

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Tudi take s geslom?
Meni za take javi neki "error in the application". (jbstore)

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Ne, le zadeve ne razumeš.
To je tvoj certifikat in imaš do njega dostop.
Če ne bi imel, ga ne bi imelo smisla naložit.
V Linuxu je enako.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Windows ima opcijo, ne dovoli tega certifikata izvažat. S tem programom pride nekdo za mašino, ali napiše trojanca in ti vzame certifikat. To je za mene varnostna pomankljivost. Vedno imaš opcijo, da uvoziš certifikat tako, da ga lahko kadarkoli izvažaš.