Izterjava avstrijskemu podjetju

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Jodlarju (mislim da slovenec odprl firmo gor kot prevoznik lesa) sva s kolegom marca prodala les.
Rok plačila 30 dni. Minilo bo že 60 dni pa vedno novi izgovori oziroma se izogiba komunikaciji.

Kakšen je postopek (iztrerjave) da pridem do denarja, ker fehtat se mi ga ne da več.
Hvala

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Off/
Avstrijci pa ja ne počno tega, tam je raj na zemlji...
On/

Balkan is everywhere... Press
Verjetno podoben kot pri nas. Samo da boš tam bolj uspešen, tale Janez ali Meho pa dolgo časa ne bo odprl nove firme v Avstriji ko boš ti prišel do denarja...

Dodatek... Na tak način bomo še avstrijce shoblal... Kar bo imelo za posledico da noben Slovenec ne bo mogel gor firme odpreti, vsaj ne enostavno, obstoječim bodo pa zagrenili življenje... Jap, to smo mi. Nateg d.o.o.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Ker je spor manjši od vrednosti 2000 evrov, predvidevam da se ga smatra kot spor manjše vrednosti. Lahko zadevo sprožim po postopku na strani 51-53? (USMV)
Si bom kasneje bolj podrobno pogledal na računalniku pdf, nisem razpoložen sedajle na gsm brat vse solate.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Po pravici povedano ne vem, pri na se s tem finančna služba ukvarja, smo pa meli par primerov po evropi v rangu 1.000 - 10.000€, tako da sem vsaj približno vedel, kam pogledat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Evo, včeraj hotel na okrajnem sodišču želel vložiti obrazec A z dokaznim materialom. Pa se bil napoten na štiri uslužbence, vsi so gledali moj obrazec, kot bi prinesel kitajsko pismenko. Dobil sem občutek da še nihče ni videl tega obrazca. Poslali so me po pravno pomoč k odvetniku. jaz pa mislim da bi najprej oni potrebovali malo "pomoči"Zato sem jim sedajle (in še v LJ) poslal tisti priročnik GZS, spodnje linke pa še nekaj besed sem jim namenil. Me zanima kaj mi bodo odgovorili

https://e-justice.europa.eu/content_order_for_payment_procedures-41-sl.do
https://e-justice.europa.eu/content_european_payment_order_forms-156-sl.do#action
http://ec.europa.eu/justice_home/judicialatlascivil/html/epo_information_sl.htm
http://upravljanje-terjatev.gzs.si/slo/ucinkovita_izterjava/evropski_placilni_nalog

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
So mi na jutranji mejl sedajle odgovorili v domžalah, da sem pravilno izpolnil obrazec in da jim lahko podpisanega pošljem po pošti ali pa prinesem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Tole varianto s sodiščem sem opustil.
Pozna kdo firme ki se ukvarjajo z izterjavami in storitev obračunajo glede na uspeh (%).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tole varianto s sodiščem sem opustil.
Pozna kdo firme ki se ukvarjajo z izterjavami in storitev obračunajo glede na uspeh (%).

škoda, ker bi dobil "sodbo" ce ne bi bilo ugovora in bi potem iskal izvršitelja v avstriji...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Se še nisem poglobil v poziv sodišča po dopolnitvi vloge. Hočejo imeti prevedene (sodni tolmač ne google) in overjene vse listine ki niso v slovenskem jeziku. Sama oddaja vloge me je stala 66 evrov, da zadevo še preveden in overim bi spet nekaj evrov. Glede na to da jim kolega ni mogel vročiti priporočene pošte s povratnico, da naše sodišče pri nas ne more vročiti odgovorni osebi (slovenec) priporočene pošte, sem postal skeptičen da jim bi uspelo vložiti EPN. Poleg tega nisem siguren koga nsu terjam. Tisto podjetje ki je zadevo odpeljalo (prevoznik) ali podjetje ki naj bi zadevo ”kupilo” od prevoznika.
Imam že eno ponudbo ki ustreza zgornjim pogojem, iščem morebitno konkurenco. To pa zato ker je ta nategator dolžam večim slovencem in ne bi stavil vse na eno karto, razen ob res ugodni ceni storitve.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Caki.. s kom si sklenil posel? Un ti je dolzen. Ce je imel podizvajalca ki je vozil zanj pol ta podizvajalec nima nic s tem...mislim sej valda ves s kom si se za ceno in vse zmenil

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Terjati moraš tega, ki ti je les odpeljal. Njegovemu kupcu pa morda pošlješ kak mail o sistemu dela njegovega podizvajalca.