@jendomen: glede na vprašanje, ki ga je 'borovnica' zaključil z "...kako to uredijo strokovnjaki", sem zapisal rešitev, ki jo kakor strokovnjak za vse vrste obdelave, izdelave in popravila lesenih izdelkov obvladam. Skoraj štiri desetletja dela na tem področju, tako v praksi, kakor tudi teoriji mi daje , pravico da se uvrstim v kategorijo 'strokovnjakov'. Ne nazadnje mi to priznava tudi moja izobrazba in vsi, ki so desetletja plačevali moje delo.
Zato napišem to, kar bi naredil sam, ob tem pa se zavedam, da nekdo, ki nima pripomočkov in predvsem znanja, največkrat težko naredi nekaj enako dobro in zanesljivo kakor strokovnjak - mizar.
Predvidevam, čeprav je 'borovnica' to le nakazal v enem odgovoru, da je vijak potegnil s seboj večji del iverice, če je bila spona montirana strojno, pa je že v začetku luknja 5mm, ko se takšen vijak poskuša izpuliti je poškodba lahko tudi do 20mm v premeru ali več. Zato sem predlagal možnost namenskih lesenih čepov (umetne grče)
Ko pa si za namenske svedre zapisal, da bo konica pogledala ven, vidim, da ne veš, kakšne svedre sem predlagal. Če bi bil iz naše stroke bi zelo dobro vedel, o čem sem pisal in tisti svedri imajo konico cca 2mm nižje od rezil.
Pa brez zamere, moj odgovor je bil dobronameren, opozorilo pred improvizacijo pa prav tako!