Izredni dijak

vejca

Pripravnik
Prijateljica v letošnjem letu ni zaključila 4. letnika gimnazije in se namerava v novem šolskem letu vpisati izredno na srednješolsko izobraževanje za odrasle. Pa me zanima ali ji pripada štipendija, status dijaka in otroški dodatek.
Ali ima mogoče kdo od vas kaj izkušenj s tem?
Hvala za vse odgovore.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Prijateljica v letošnjem letu ni zaključila 4. letnika gimnazije in se namerava v novem šolskem letu vpisati izredno na srednješolsko izobraževanje za odrasle. Pa me zanima ali ji pripada štipendija, status dijaka in otroški dodatek.
Hvala za vse odgovore.

Če je dobivala v preteklosti štipendijo jo ne bo dobila več, ker dvakrat na 1 letnik jo ne moreš dobiti, imela bo status izrednega dijaka, kar ji omogoča delo preko servisa, zdravstveno zava.preko staršev, študentski boni pa so sam za študente in ne izredne dijake. Če bo dala notri tud vlogo za otr.doklade bo pač dobila kur bo. Vpis k izobra.odraslim. Kam se namerava vpisat.
Lahko se vpiše v Ljubljano (Cene Štupar). Vpisnina je nekaj čez 100€ + 3 izpiti za pol leta skupaj znese malo manj, kot 300€, potem pa nekje v mesecu Februarju doplača se ša dva izpita in ima še za pol leta status. Aja glede dela preko servisa, če bo prekoračla 400 evrov ji bodo odvedli okontacijo v višini nekje okrog 25%, zato je najbolje nasledenje, če bo zaslužila 600€/mesec je bolje prenakazat na dve napotnici, ampak previdno splošna olajšava znaša nekje .....2500-3000€, kar je več plačaš dohodnino...za več pa si naj prebere naslednje.
http://www.svetovalnica.com/klepetalnica/viewforum.php?f=26&sid=9020c75196b53d177ee7f446d500041a

http://www.cene-stupar.si/

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Namen se ima vpisat na srednjo šolo ki omogoča takšno izobraževanje, ne na Cene Štupar.
A to velja samo za Cene Štupar?

Ali ona hoče delati slučajno poklicni tečaj verjetno ne ji je pa v interes dokončat gimnazijo.....kamor koli se bo vpisala bo treba pošteno plačat, cca 1000€ na letnik....bolje bo, da ona na tej šoli dokonča vse obveznosti, naredi maturo in, potem naprej na fax......, ampak bo to leto brez statusa....bolje ej, da se potem prijavi an zavod in zaprosi za socialno pomoč....ali pa se vključi k izobraž.odraslih (Cene Štupar) pač samo zaradi statusa, d alahko dela tisto leto.

Nazadnje urejeno:

vejca

Pripravnik
Namen ima zaključit gimnazijo in se na isti šoli vpisat k izobraževanju odraslih v program trgovec in nato še +2 ekonomski tehnik. Vse ima namen narediti na isti šoli kot je bila do sedaj. Zato me zanima če ji isto pripada vse od štipendije do otroškega dodatka ali to velja samo če se vpiše na Cene Štupar

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Namen ima zaključit gimnazijo in se na isti šoli vpisat k izobraževanju odraslih v program trgovec in nato še +2 ekonomski tehnik. Vse ima namen narediti na isti šoli kot je bila do sedaj. Zato me zanima če ji isto pripada vse od štipendije do otroškega dodatka ali to velja samo če se vpiše na Cene Štupar

aha
Seveda ne velja samo za Ceneta......štipendijo ne bo dobila še enkrat, če jo je že. Dvakrat na prvi letnik ne moreš dobit...se pozanimal....otroški dodatek pa lahko dobi...samo, če se vpiše izredno to tudi pomeni, da bo palčala za en letik okoli 1000€ to znese za vseh pet let cca 5000€ z maturo. No za poklicno je malo manj, kot 1000€, ampak so zaključni+matura.

Se bo pa vrjetno prekvalificirala v te smeri, kot si jih napisal torej bo vse skupaj dost manj stalo. Se priznajo nekateri izpiti. Sklovenščina, Matematika, Angleščina vse to se naj bi, ampak za več pa se naj obrne na šolo. Več ali manj sem jaz to prebral iz različnih spletnih straneh.

Poklicni tečaj to ne pride v upoštev, ker ni dokončala vseh štiri let.
Maturitetni tečaj: http://www.s-gng.ng.edus.si/gimnazija/vpis/mtecaj/mtecaj_pogoji.htm

Jaz bi se raje vpisal v maturitetni tečaj traja 1 leto in se zaključi z maturo potem pa na fax.
Res tole ej pomoje najboljša varinta, bog ne daj, da gre delat 3+2 program, ker leta bežijo..., ampak nikoli ni prepozno.
Sem pa 100%, da je mislila na tale tečaj.

"oziroma tretji letnik gimnazije, če so prekinili izobraževanje za najmanj eno leto" sam mislim, da ne bo šlo.

Potlej pa res ostane samo še tista varinta Cene Štupar, tok da ima status(cca 400€ za leto) in dela preko študenta ter dokončla gimnazijo.

Nazadnje urejeno:

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Hvala za vse odgovore.

Ce ne drugega, ji pripada status dijaka.