Izpuščaji po telesu

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ta teden so se mi po celem telesu razen obraza naredili izpuščaji, ki srbijo, ko se začnem praskati. Sprva sem mislil, da je to posledica termalne vode, vendar vedno bol dvomim v to.
Izpuščaji so sicer že začeli izginjati, vendar pa po rokah, prsih in hrbtu še kar vstrajajo.
Vsekakor imam namen iti k svojemu zdravniku, k dežurnemu pa za to nebi hodil.

Ve mogoče kdo kaj bi lahko to bilo? (slike spodaj)
Vzel sem že antihistaminik zyrtec, vendar se stanje ni izboljšalo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Jutri zjutraj pokliči osebnega dohtarja, pojasni da gre za izpuščaje po vsem telesu in kar sam povej, da je nujno...

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
hm...si mogoče nosil kakšno novo, še neoprano majco? Vročina, glavobol, bolečine v mišicah, kakšne druge težave? Se selijo ali so skoz na istem mestu?

Nazadnje urejeno:

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
@tony
Jutri in v nedeljo moj dohtar ne dela.

@nexi
Nobenih drugih simptomov, le izpuščaji. Dobil sem jih po celem skoraj celem telesu, vendar so ponekod izginili. ostali so le na rokah, prsih in hrbtu. Sami po sebi skoraj da ne srbijo, ko se pa začnem praskati, pa postane kar srbeče. Ti ki so so stalni in se ne selijo.
V zadnjem tednu nisem nosil nobenih novih oblačil, nisem zamenjal pralnega praška ali mehčalca, nisem zaužil nobene "nove" hrane ali pijače, mazal z nobeno kremo, razen po nastanku z vlažilno kremo (prav za suho kožo in ne nekaj iz špara).

Bili pa smo v čatežkih toplicah v soboto...

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Hm, mogoče alergija na klor?
zmaga.gif

Jaz bi čez vikend še naprej jedel zyrtec (1x na dan)... Opazuj folk okrog sebe, da boš videl, če je nalezljivo
tongue-1.gif

Če bi šlo pa na slabše, pa prec k dežurnemu...

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
hm...alergija čisto lahko, lahko gre pa tudi za kaj glivičnega (terme)..niso najboljše slike ...bi bilo kar fino, da greš k osebnemu zdravniku (ne na urgenco
smile-1.gif
no razen če bi imel kakšne težave z dihanjem ali pa kakšne otekline) ...do takrat pa se izogibaj tuširanju/kopanju (če je kaj drugače)...zyrteca pa lahko vzameš tudi dva...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
mogoče mal off: Samo da si omenil Čatež, sem skoraj siguren da je kaka alergijo. Kaj vse sem že videl v tisti vodi, raje ne povem. Tolk slabih izkušenj z temi termami imam, da mi kar slabo pride.

Vsekakor pa k osebnemu zdravniku.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Sem malo čekiral po googlu in marsikaj pravi o Čatežu. Imajo ljudje očitno precej problemov po kopanju tam.

Oteženega dihanja ni, pa tudi oteklin ne. Na srečo.

Je kakšna možnost pospešiti zdravljenje razen mazanja in Zyrtec? Al pač mora to "ven" prit...