Izposoja filma preko Googla

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Je to že kdo prakticiral?
https://play.google.com/store/movies/top

Najbolj me zanima, če bi šlo tako, da bi si izposodil preko telefona, potem pa preko aplikacije Yatse prenesel na Kodi (xbmc) na TV.
oz kako potem spravit na tv.
Pc brez kodi-ja je prešvoh za HD, tko da direkt iz YT al kaj pač uporablja za predvajanje ne bi šlo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Najlažji način je sigurno telefon ali tablica -> hdmi kabel -> TV

mFdK9jZeyYreH9a5D941UeQ.jpg

Drugi način si pa že omenil. Glede na to, da Yatse ql deluje z navadnimi HD YT videji, potem bi moral tudi s stemi, ki so na izposojo.

Sicer pa sposodi si najprej enega, ki je 2,99€.

Če bi bil na voljo The Martian bi jaz z veseljem stestiral ampak ga ni...
(V kino ga nisem šel gledat, ker se vedno najdejo eni mulci, ki cel čas komentirajo zraven...
10.gif
)

EDIT:
Ali pa nabaviš Chromecast?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
točno, hdmi iz telefona
redface-1.gif

OK, to bo backup, če ne bo šlo bolj elegantno
wink-1.gif

za Kodi se bojim, da ne bo delalo, ker kodi potem sam nekak poišče link in še navaden video se mi je kdaj zgodil, da ni delalo. Tole, ko je pa dnar v igri, pa dvomim, da je tako dostopen link. Ker potem bi lahko tudi downloadal.

Bom čez vikend sprobal.

Na chromecast se večkrat spomnem, če bi ga nabavil. Samo ne najdem prave uporabne vrednosti pri meni.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Dvomim, da bo delalo preko Kodi-ja, ker ima Google 99,999% filme zaščitene z DRM-jem. Sploh, če so to samo izposojeni. Bo verjetno res najbolj elegantna rešitev Chromecast...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo testiral;
film se predvaja v aplikaciji "Filmi Google Play" https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.videos
Aplikacija sploh nima možnosti sheranja. Ne vem kako se potem to pošlje na chromecast?
Med filmom je zaslon telefona prižgan, vendar zelo zatemnjen in gor so samo komande za play/pavza in previjanje.
Ne smeš pa zaklent telefona.
HD slika je vredu. Mapa s fajli pa je velika samo 2.18GB
Podnapisi so v nekaterih filmih tudi slovenski, če ne pa hrvaški.
Nekaterih filmov se ne da izposodit ampak samo kupit.
Film se lahko shrani tudi na telefon, vendar ga razreže na 195 fajlov s .exo končnico, tko da je praktično ne uporaben. Nisem še iskal, če se da kako združit.
Predvajal sem preko hdmi kabla.
Film imaš lahko shranjen 30dni
Ko pa začneš gledat, pa imaš časa samo 48ur

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Na screenshotih aplikacije, ki si jo linkal, se vidi chromecast ikonca. V appu se dejansko pokaže samo takrat, ko je Chromecast zaznan v omrežju. Z združevanjem fajlov se pa ne trudi, ker je film, kot sem že prej omenil, kodiran z DRM-jem.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.546
326
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Na screenshotih aplikacije, ki si jo linkal, se vidi chromecast ikonca. V appu se dejansko pokaže samo takrat, ko je Chromecast zaznan v omrežju.
zmaga.gif

Sam ga uporabljam za gledanje YT, ker mi je Samsung ukinil YT na mojem TV-ju
uf-1.gif
.
Kupil sem ga pa čez mejo za cca. 35 EUR, če se prav spomnim ga tukaj prodajajo za okrog 50.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To bi mogli shekat, pa nardit en dodatek za kodi, da bi telefon mislil, da imaš chromecast:)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.546
326
83
Kras
www.mtl.si
22. jul 2007
13.393
1.647
113
124
Zanimivo na mojem samsungu še kar deluje YT, pa čeprav se je posodobil?
Kateri model imaš, moj h6400/2014 model.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.546
326
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Zanimivo na mojem samsungu še kar deluje YT, pa čeprav se je posodobil?
Kateri model imaš, moj h6400/2014 model.
Verjetno imaš novejši televizor in podpira novi standard/kodek ali karkoli že je.
Moj je tam nekje iz leta 2009.