Izplačilo pri življenskem zavarovanju

yapka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Zanima me, če si opravičen za izplačile odškodnine, če si sam kriv za poškodbo. Namreč, nekateri mi tolmačijo, če si za poškdobo sam kriv ne dobiš nič, če pa ne pa dobiš. Imam pa pri Triglavu sklenjeno življensko zavarovanje. Hvala za odgovor.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik yapka pravi:
Zanima me, če si opravičen za izplačile odškodnine, če si sam kriv za poškodbo. Namreč, nekateri mi tolmačijo, če si za poškdobo sam kriv ne dobiš nič, če pa ne pa dobiš. Imam pa pri Triglavu sklenjeno življensko zavarovanje. Hvala za odgovor.

Z jasen odgovor, boš morala podati bolj natančne podatke o poškodbi in kakšno izplačilo pričakuješ iz "življenskega zavarovanja".

Če imaš na ŽZ priključeno tudi nezgodno zavarovanje ( invalidnost, dnevno nadomestilo, bolnišnično nadomestilo,....)
in pride do poškodbe (nepričakovan nenaden dogodek...) si seveda upravičena do odškodnine, ki pa je odvisna od vrste
zavarovanja katerega imaš...

Če se sam poškoduješ, je seveda to tudi krito, razen če je bila poškodba namerna ali pa je oseba imela preveč alkohola ( več kot 1 promil), če pa je tebi naprimer zdrsnil nož in si se porezala zaradi tega, pa je to seveda krito.

Upam da ni hujša poškodba in da se popolnoma zaceli.

l.p.

yapka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Kot si napisal, imam zraven tudi nezgodno zavarovanje in vse kar si naštel v oklepajih. Imam pa zlomljeno stegnenico. Nezgoda se pa je zgodila, ko me je zbil avtomobil kateremu je spustila ročna in smo ga poskušali zaustaviti, medtem pa je peljal preko mene. Alkohola ni bilo,...pač nesrečen dogodek.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Potem bos dobila dnevno nadomestilo za vsak dan od nastanka poskodbe do zakljucenega zdravljenja.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
+ procente za invalidnost, ko se zdravljenje konča in te pregleda njihov zdravnik.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Koliko procenten invalid pa si, ko se ti pozdravi zlomljena stegnenica?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
To je bilo bolj retorično vprašanje, saj se Matej ukvarja z zavarovalništvom.
wink-1.gif

... v praksi je tako, če ti ostanejo trajne posledice (tudi pri zlomu stegnenice) je mogoče dobiti kakšen procent, seveda pa je od primera do primera različno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Si sploh invalid po tem?

My point exactly. Fora je v tem, da si načeloma po pozdravljenih zlomih bolj težko invalid in boš poleg dnevnega nadomestila najverjetneje dobil ven še kakšno izplačilo na račun zloma kosti v višini par sto evrov. Je pa res tudi to, da je odvisno od primera do primera, kot je zapisal Stanko in če imaš kakšen zoprn (recimo spiralen) zlom in da imaš oteženo gibanje oz. normalno premikanje uda tudi po končanem zdravljenju pa morda dobiš še izplačilo za kak procent invalidnine.