Oseba X se mi je zaletela v hišo. Oseba ima avto zavarovan pri zavarovalnici Y. (Jaz pa hišo pri zavarovalnici Z ampak to ni pomemebno).
Zavarovalnica Y je poslala cenilca, ki je popisal škodo.
Potem so zahtevali še predračun, za popravilo hiše. In sem ga (s težavo) pridobil od nekega izvajalca in ga poslal zavarovalnici (cca 2800€).
Zdaj pa zavarovalnica izplačilo odškodnine pogojuje z računom, ki bo dokazoval, da sem škodo na hiši dejansko saniral.
(Ali pa mi izjemoma izplačajo -25% ter minus DDV, kar bi naneslo cca 1700€.)
Njihova razlaga zakaj je ponujeni znesek toliko manjši:
- oni se morajo zavarovati, da če slučajno ne bom šel popravljati, da pol jaz sploh ne bom oškodovan (WTF; hiša je razbita...)
- če bom sam popravljal, da me bo itak ful ceneje prišlo
Moj pogled je tak. Škode je za 2800€. Kdo in če sploh bo to popravljal njih nič ne briga. Jaz hočem samo odškodnino, ker mi je njihova stranka skoraj podrla hišo.
Dajte mi prosim malo svetovat kaj naj naredim? Vzamem denar in pozabim na vse skupaj?
Grem do odvetnika ali kake agencije za odškodnine?
Hvala!
Zavarovalnica Y je poslala cenilca, ki je popisal škodo.
Potem so zahtevali še predračun, za popravilo hiše. In sem ga (s težavo) pridobil od nekega izvajalca in ga poslal zavarovalnici (cca 2800€).
Zdaj pa zavarovalnica izplačilo odškodnine pogojuje z računom, ki bo dokazoval, da sem škodo na hiši dejansko saniral.
(Ali pa mi izjemoma izplačajo -25% ter minus DDV, kar bi naneslo cca 1700€.)
Njihova razlaga zakaj je ponujeni znesek toliko manjši:
- oni se morajo zavarovati, da če slučajno ne bom šel popravljati, da pol jaz sploh ne bom oškodovan (WTF; hiša je razbita...)
- če bom sam popravljal, da me bo itak ful ceneje prišlo
Moj pogled je tak. Škode je za 2800€. Kdo in če sploh bo to popravljal njih nič ne briga. Jaz hočem samo odškodnino, ker mi je njihova stranka skoraj podrla hišo.
Dajte mi prosim malo svetovat kaj naj naredim? Vzamem denar in pozabim na vse skupaj?
Grem do odvetnika ali kake agencije za odškodnine?
Hvala!