Izpit iz varstva pri delu za F kategorijo

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Imam izpit B kategorije, zdajle spomladi imam namen opravit izpit iz varstva pri delu s traktorji. Tako mi bodo priznali še F kategorijo.
Zanima me, če ima kdo kakšen primer izpitnih vprašanj. Sem že brskal po netu, pa nisem našel ničesar
frown-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Kje misliš delat? V NM na Grmu je bil pred enim mesecem in koštal 105€. Vožnje nič, predavatelji pa tko super razložijo, da če le znaš kuli držat, boš naredil
grin1.gif
. Aja 3 dni traja vse skup.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
NM mi je žal malo predaleč. Bom probal najti nekje v okolici Ljubljane. Baje je aprila v AMD Litija.
Upam da bo podobno kot pri tebi
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.683
6.711
113
pri taščici
Jah mislim, d kaj hujšega ne bi smelo biti...
Če si kdaj sedel na traktorju in znaš držat svinčnik, potem bo že šlo... vsaj pri meni pred 8 leti ni bilo večjih težav ....

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
V MB enako, kakih 5-6 let enako. Najprej 2 dni predavanja, potem zadnji dan najprej malo praktične vožnje (Zetor pa malo naprej, pa potem rikverc parkirat do stožca), potem pa pisno, potem pa veselo delo z traktorjem, pa seveda po pameti!!!.

Lp,

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Hja, traktor sem parkrat res peljal zgolj simbolično, nikoli pa nisem zares probal delat z njim (mestni otrok pač). Ker pa v perspektivi načrtujem selitev bolj na deželo, bi mi zadeva mogoče kdaj prišla prav. Poleg tega so trenutno pogoji za pridobitev F kategorije enostavni, ni pa nikjer rečeno, da se ne bodo kdaj zakomplicirali in podražili.
Sicer pa se ne bi mogel bolj strinjat s tvojim opozorilom: predvsem po pameti!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
ko sem jaz delal je bilo potrebno narediti samo varnost pri delu. zadeva je popolnoma logična če imaš vsaj % kmečke logike. (sistem vprasanj: ali lahko pelješ z zategnjeno ročno zavoro...)

vendar so zdaj nekaj zakomplicirali in naj bi bila tudi prakticna voznja.. v lj to izvaja tudi avtošola Brulc. vem da so eni morali priklapljati in odklapljati prikljucke (zapeljes rikverc, nataknes hidr. roke in precko ter kardan)...

najbolje da poklices brulca pa se pozanimas.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
No, če si bolj mestni, potem je dobro iti na predavanja. Po predavanjih moraš 100% narediti... Povejo gotovo odgovore na 95% vprašanj.
Jaz sem se nekoč predavanja šprical in sem brez težav naredil izpit. Sem pa imel nekaj izkušenj in pa nekaj fizike sem tudi znal, tako da mi vprašanja v stilu: "pelješ se prečno po hribu in nagib postane prevelik (nevarnost prevračanja), kam zaviti, da mogoče preživiš" in s katere strani se lotiš pripenjanja pluga, niso delala težav. Kaj drugega pa se ne spomnim...
Mogoče pa je sedaj po 20-lih letih kaj težjega, ampak dvomim.