Izostritev slike...

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Lep pozdrav.

Potrebujem pomoč, namreč imam dve fotografije iz katerih rabim dva detajla bolj izostrena oz. max. izostrena
zdej pa me zanima ali ima kdo kak dober program da bi mi naredil to uslugo ali mi pač priporočajte kak free program da bi to sam naredil.

Gre pa za zadevo ki bi bila "dokaz" policiji za neko stvar zato teh slik nebi zaenkrat sem limal ampak izključno na ZS oz. mail, Hvala.

LP,S

pa admina prosim da pusti to temo tu, ker bom kasneje pojasnil za kaj se je šlo, Hvala
wink-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
v kaksni locljivosti je fotka? naceloma se to ne da tako kot pri CSI, v photoshopu se da malo sharpen pa mal s kontrastom pa tak, ampak cudezev ne pricakuj...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Tega softvera je polno, sploh če upoštevaš raznorazne razširitve in filtre za photoshop&co. V bistvu bi neko osnovno interpolacijo moral znat izvest vsak tovrsten program.

Od nekje imam v glavi, da se je dobro obnesel tale:
http://www.benvista.com/photozoompro
(ampak ne me držat za besedo)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tako se to dela!
hysterical-1.gif

Ampak, če bi to tablico videl Chuck, ne bi rabil nobenega programa.

Bolj resno: Sheriff, če želiš, lahko pošlješ original tudi meni, da vidim kaj se da.

LP

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Glej veliko se da naredit..samo ne toliko, kot sem zgoraj dal kot karikaturo
smile-1.gif

Je pa vprašanje, koliko bo kaj veljalo na sodišču, ker zadeve že padejo pod manipulacije slike
frown-1.gif

P.S. Lahko pošlješ tudi meni, če še nisi dobil.

LP

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.765
546
113
42
povsod malo
Če gre za dokaz policiji jim daj takega kot je torej nepovečanega saj imajo forezični laboratorij za take zadeve in še kot uradni dokaz velja.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
epilog...
Slike nisem mogel limat gor da nebi slušajno kdo od akterjev videl kaj se išče, ker smo sumili da je govora o populaciji max. 25 let (pa tudi prav smo imeli) ...skratka šlo se je za ukradena platišča z novimi gumami in slike smo potrebovali za primerjavo ker so bile najdene
wink-1.gif

no in po posredovanju "vez " so se policisti iz "naše" PP izkazali in poslali kriminaliste da si zadevo ogledajo in po majhnem pritisku je prodajalec priznal da jih prodaja za "kolega" kateri je ukradel pl.+ brand new gume (bile so na avtu 5ur)...
Sem takoj reku kolegu da so mu je to "naštimu" nekdo iz vulkanizerske delavnice ko je montiru je vidu da nima na 17" feltnah varnostnih vijakov
crazy1.gif

skratka vse se lepo izšlo
smile-1.gif

...pa še ovadbe so oz. bodo padale... in fantje ne vedo kaj jih še čaka
wink-1.gif

LP,S

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A prov razumem tvoj post:)?
oseba A je kupil/zmontiral gume pri vulkanizerju
oseba B vulkanizer sporoči osebi C, da nima varnostnih vijakov
oseba C ukrade gume
oseba D prodaja gume

Kako pa je osebi C ratalo tko hitro najdet avto??
Kje pa ste dobil sliko katero so ti tukaj gor izostril?

Drugač pa čestitke za tako izpeljano akcijo!! Ko bi le čim več bilo takih. Žalostno pa je to, da ste pri PP potrebovali veze, da so zmigal riti
frown-1.gif
!