izolacijo boljša od stirodurja

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Obstaja mogoče kakšna izolacija, ki je boljša od stirodurja. Rabim za okenske špalete z zunanje strani. Debelina 1.5 do 2cm

LP mare

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
tukaj so samo večslojne folijske izolacije, ki niso primerne za zunaj in za obrobo špalet.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
stirodur ima lambdo 0,035 W/mK

Boljši je grafitni stiropor z 0,032 W/mK.

Še boljši pa npr. od Webra Therm Plus z lambdo 0,022.

Grafitnega dobiš z lahkoto, je malo mehkejši, zadnji pa je precej drag, pa ravno povsod ga ne dobiš (zdaj kaka mu je trdota pa ne b ivedel, ker zadeve še nisem videl v živo).

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Še boljši pa npr. od Webra Therm Plus z lambdo 0,022.

Grafitnega dobiš z lahkoto, je malo mehkejši, zadnji pa je precej drag, pa ravno povsod ga ne dobiš (zdaj kaka mu je trdota pa ne b ivedel, ker zadeve še nisem videl v živo).

Tale Weber je ena penjena smola s papirnato prevleko na obeh strane. Je sorazmerno trdna a krhka. Se jo da odlično žagat, brusit...Sam se kadi in srbi potem. Pa dobro je treba prah očistit, da se gor lepilo prime. Same trdnosti ne bi vedel, je verjetno tam okoli 75 ekvivalent.
Prodajajo pa samo po komplet pakungah z lepilom in zaključnim slojem. Izjemoma dobiš cele pakete izolacije in lepilo. Ni pocen. Sam za kak balkon je pa kr primerna.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
kolk dimenzij debeline pa obstaja pod 8cm? Studiram da bi dal 3cm debelo 2m2 na notranjo stran wcja ker ma na tistem delu zunaj tanjso izolacijo, sam nevem a se da tak stirodur lahko kr na ze ofrajhano steno pa potem cez to nekak plsocice?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Koliko izolacije pa imaš od zunaj?

Stirodur po moje ne bo najbolj idelana izbira (sicer trd je) je pa vlagonepropusten, kar pa za moje pojme ne bo najbojša zadeva..kljub vsemu je dobro da material z nekim zamikom lahko oddaja in sprejema vlago.

Jaz bi na tvojem mestu nalepil od znotraj (Zavisi koliko je zunaj izolacije, ter koliko imaš na razpolago prostora na wc-ju za te reči) ne vem...5 cm grafitnega..lepiš z lepilom + purpeno, POtem vtreš mrežico v lepilo, še 1 x potegneš čez inprilepiš ploščice.

Jaz sem na tak način (brez ploščic) naredil na stropu pritličja, kjer je zgoraj balkon. Dal pa sem 5 cm grafitnega stiroporja.

SDC12889.JPG

SDC12909.JPG

Pa še ploščice lepljene na 10 cm striporja:

SDC11438.JPG

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Zunaj drugot je 15cm pri wcju pa 5cm stirodurja, ce bi takrat vedel za to izolacijo bi jo dal, tako pa to itak izves po koncani fasadi. Je pa res da mamo na notranji strani ze vdelan viseci gerberit wc tko da vrjetno tam sploh nebo slo na notranji strani.