Izolacija plate terase

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Imam približno takšno teraso, kot je na spodnji skici.

Zgornji del je nerejen iz dveh plat, ena nad drugo. Najprej je ena cca 15cm debela, na njej pa še ena enih 10 cm debela.
No ker vmes troti niso dal nič izolacije in ker je plata konkavna se na vrhu ob dežju naredi jezero in potem voda teče skozi obe plati v delavnico, ki jo imam pod teraso.

Ima kdo kakšno pametno rešitev, kak bi bil najboljši način sanacije tega?

Hvala.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Si lahko prosim malo bolj natančen?
Katero izravnalno maso? Sicer pa bitumenski trak Izotekt V4 sem že nabavil a bom rabil še tekoči bitumen?
Kaj pa naj dam potem čez, še en estrih ali kar lepilo in ploščice?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
A bi bila opcija tudi da bi naklon naredil s HIDROSTOP 94?

HIDROSTOP 94
1K cementna vodotesna masa

Mešanica na osnovi cementa, točno določene granulacijske sestave kremenovih peskov ter specialnih dodatkov, ki omogočajo izdelavo mase za vodotesno zaščito zunanjih in notranjih horizontalnih in vertikalnih betonskih in cementnih površin. Za zaščito pred vlago in vodo, za zatesnitev tušev, sanitarij, kopalnic, bazenov in pralnic, za zatesnitev notranjih kletnih površin in vodnih rezervoarjev.

EDIT:

Sem našel da tole lahko daš max 2mm na debelo tako, da ni ravno namesto izravnalne mase.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
NE, nobena izravnalna ne bo rešila, ampak estrih naklon, pa kaka plastika čez najbolje in edino kar se je nam obneslo je bil kremenčeva obloga z epoksijem, temperaturno obstojna in na vse vremenske razmere, tam kjer je keramika je samo sranje.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Hm povej če sem prav prevedel...
grin1.gif

1.Izravnam z zunanjo izravnalno maso.
2.Položim izotekt po celem.
3.Naredim naklonski estrih?
4.Obloga (res ne vem kaj misliš s tem)?
5. Premažem z hidrostopom enih 2x
6. Obloga (lepilo in ploščice?)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Aja pa a ni nabolj logično, da najprej naredim naklon in s tem tudi poravnam in šele nato izotekt. Ker drugače bo voda še vedno zastajala v sredini samo videla se ne bo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Kaj pa imaš namen početi s to teraso oz. kaka ji je funkcija?

Ker samo Izotetkt čez ni najbolj estetski.

Sveda pa rabiš poleg izotekta tudi Ibitol (prednamaz).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Drugače pa...če bi se rad lotil kot se zagre..kaj ko bi odštemal teh 10 cm zgornjega betona, vrgel čez izotekt (seveda premazal prej z ibitolom) dal na vrhu kakih 10 cm izolacije (stirodur) čez estrih debeline cca. 5 cm - seveda z naklonom, ter vse skupaj vrgel v ploščice?

Pa imaš Hi poštimano, kakor tudi urejeno toplotno izolacijo - dve muhi na en mah.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Je če bi bila terasa poštimana potem bi jo uporabljali za martinčkanje, kofetkanje, pijančkanje...
grin1.gif

Kar se pa štemanja tiče, se mi je pa lani malo zamerilo, ker sem ob prenovi stanovanja štemal 14 dni skupaj in potem tudi jogurta nisem mogel več odpret.
bonk.gif

Stvar je taka, da itak bom prodal vse skupaj čez cca 2 leti (ker že imam parcelo za bajto) in bi rad samo na čimlažji način poštimal, da mi nebi zamakalo v delavnico, ki je moj najljubši kotiček.
wink-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Hm povej če sem prav prevedel...
grin1.gif

1.Izravnam z zunanjo izravnalno maso.
2.Položim izotekt po celem.
3.Naredim naklonski estrih?
4.Obloga (res ne vem kaj misliš s tem)?
5. Premažem z hidrostopom enih 2x
6. Obloga (lepilo in ploščice?)

NE!

Bi pa jaz po vseh teh hidroizolacijah razmišljal, kam bo meteorna voda odtekala.
Jo boš spustil kar po steni dol?
Pomojem boš moral naredit kak sifon pa žleb.

Imaš 2 varianti:
1. Suzica ti naredi en tak lep nadstrešek
2. narediš ravno streho kot so na poslovnih zgradbah. Se pravi izotekt, šodr, pa nek odtok v žleb.

lp

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ne ga srat z izotekom ti bo stekel skozi plato od sonca, če je plata na soncu stvar se lepo počasi a suvereno topi in polni pore dokler ne prebije na spodnji strani pri tastu smo to morali reševat še z dodatno termo izolacijo pa estrih čez. Sicer delaj kaj češ tvoja bajta tvoj problem. Drugače maš tudi strešni kavčuk sam vse to je občutljivo na preboje zaenkrat EXPOXI_KREMEN je še najbolj trotl ziher, pa v gameljnah pri lj maš izvajalca pa je zrihtan v enem dnevi.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja sej nisem nikjer napisal da bi bil izotekt zadnji sloj. Ampak se mi pa zdi logično da najprej narediš naklon, šele nato pa izotekt in nato zaključni sloj (še en tanek estrih in ploščice).
Sice pa tnx za info, nekaj priporočenih izvajalcev sem že konkatiral...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
moj preldog

res poštemaj..ker če je nalito, bo šlo stran lepo.. če ne bo..pobrusiš. vsega skupaj malo dela.

potem pa izotekt, pa čez na stiropor, če rabi bit dol nevlažno..kondenz, pa potem naklonski estrih.

štemanje z dewaltko je prava zabava

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Edinaa prava rešitev je nadstrešek.
Ali takega da imaš uporaben prostor pod njemu, ali pa takega da je streha direkt na plati z minimalnim naklonom.

Vse druge čarovnije z raznoraznimi izravnalmimi masami ali izotekom ki bo direkt na soncu so nesmiselne....

Koliko kvadratov je tega??

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Cca 16m2... Nadstrešek bi mi lahko neredil tudi od punce brat ampak to je takoj 2k€, tolk pa ne mislim dat za to, ker bom čez dve leti itak prodal vse skupaj.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Še boljša rešitev je streha iz kolektorjev pa še ogreješ si delavnico boš pozimi v toplih rokavih
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Situacija...

Izposodil sem si lasersko libelo in sem ugotovil, da terasa ima že sedaj pravilen naklon 1cm na meter.
No ker je epoxi predrag za moj žep sem se odločil za klasiko. Najprej sem dobro ščistil površino, premazal z ibitolom, včeraj sem našvasal še izotekt v4 in zdaj sem malo v dilemi kako naprej.
Nekako najbolj pravilen način bi bil, da položim še tole: stirodur->PE folija -> estrih -> lepilo ->keramika

Vendar pa me zanima, a bi bilo mogoče ok če dam kar: stirodur -> lepilo ->keramika ?

Ker naklon je itak že pravi, toplotna in hidro izolacija tudi bo, pa stirodur je verjetno dovolj trd in stabilen, da nebi fuge razpokale?

Kaj mislite?