Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Zanima me,če je kdo od odgovornih že pomislil kakšen kaos bo med turistično sezono nastal predvsem v Mariboru,ko bodo tujci namenjeni na Hrvaško rinili po stari cesti skozi Mb? Kolikor pa slišim se bo tudi gradilo ovalno krožišče pri Titovem mostu.
Dejansko se mi zdi,da nekateri z ritjo podrejo kar z rokami zgradijo:
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Lepo policiste na tisto cesto pa kontrole in kazni izvajat. En mesec in bo v tujini ''ljudsko znano'', da se ne zajeb... po Sloveniji z iskanjem ''obvoznic''.
Sicer pa, če bo vse stalo (torej tudi turisti enih par urc v koloni), bo tudi to prešlo v ''ljudsko znanje''.

Držim pesti, da se bo to znanje čimprej prijelo in boste lokalci čim manj trpeli.

Lahko pa lokalci greste malo v Celje v Citypark namesto v MB v Europark. AC bodo proste, pa še vinjeto boste ''izkoristili''
grims-1.gif
.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za vožnjo 51 km/h (71, 91), ugasnjene luči, nepripeti pasovi, uporaba mobitela.... Kakorkoli že, zanimiv bo še julij.

Drugače pa glede njihovega pritoževanja čez drago vinjeto - AC Zagreb - Split stane 21€ v eno smer!

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Že zdaj je v Mb vsako poletje ob vikendih bilo nevzdržno. Kolona po Ptujski in skozi Miklavž... Kako bo zdaj, ko se bodo izogibali avtocest, nočem niti pomisliti.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Glej mtl,nisem lokalec temveč sem iz Lj. res pa je,da se tam skoraj tedensko vozim in vem kako situacija izgleda že zdaj,krak avtoceste mimo Maribora še zelo dolgo ne bo narejen (po stanju pred 5.dnevi). Ne vem kakšna politika je to? Morda mislimo,da nagajamo Hrvatom,pa nagajamo predvsem sami sebi in zajebavamo naše ljudi,se še zelo dobro spomnim lanskih kolon od Šentilja do HR. meje.
Dokler pa se ne bo zmanjšalo število tovornjakov pa so tako ali tako vse vinjete brez smisla,pa naj bodo zastonj ali pa xxx €.
O kazni ki jo mora Slovenija plačati EU za izpuste toplogrednih plinov ki jih pri nas spušča tranzit, mislim da gr za 20 000 000 € pa raje sploh ne bi govoril,ker to ni več neumnost in nesposobnost temveč čisto navadna sabotaža.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Nikjer nisem napisal, da se ustavlja Slovence
confused-1.gif

PS: Ja, navigacija je v tem smislu negativna. Prej bi se precej težje odločil za to, sedaj imaš pa pomočnika. Morda bi se pa dalo ''blokirat'' GPS signal
grin1.gif
.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Lepo policiste na tisto cesto pa kontrole in kazni izvajat. En mesec in bo v tujini ''ljudsko znano'', da se ne zajeb... po Sloveniji z iskanjem ''obvoznic''.
Ne ga srat s takimi izjavami. Kje je Slovenija lepa urejena in prijazna?
jezen.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Jaz ne vem zakaj ne ovrednotijo pesniški rondo za del hitre ceste. Potem pa ni šanse da pridejo od šentilja do gruškovja brez vinjete, razen če se malo še vozjo po travnikih in njivah, kar se pri raznih čehih in slovakih niti nebi čudo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nekaj je dejstvo: ob poletni gužvi bo turistu čisto vseeno, ker se tudi na avtocesti (tiste 10 km dolge revščine) ne bo premikal čisto nič hitreje kot na cesti zraven. Tako da bo to bolj ali manj le zajebavanje Štajercev, ne pa turistov. Ko bo pa končana obvoznica ter avtocesta mimo Ptuja (baje da do naslednje turistične sezone), potem bo pa to druga zgodba.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
:Tebi bi privoščil en tak tretman Jodlarskih ali pa HR Policajev , me prav zanima če bi potem še pisal takšne neumnosti
10.gif

Hrvaški policaji so večinoma veliko bolj korekrtni kot slovenski. Sem dosti na HR, dosti prekšrkov sem naredo zato vem da so bolj človeški , tu v SLO pa ti večinoma pišejo kazni kot roboti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Nikjer nisem napisal, da se ustavlja Slovence
confused-1.gif
. Sicer se pa deloma strinjam. Ampak fora je, da ti ne moreš ''legalno'' preprečit, da ti ne delajo gužve.
Torej "nelegalno" ? Ker ni vsak mesec dovolj kazni iz Bruslja ?
(plačujeva jih ti in jaz, če si pozabil)

Dokler bo življenjski cilj Janezka čim več sosedovih krav zastrupit, bo pač ostal kmetek nekje bogu za hrbtom. Pa se čudil, zakaj je tako.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
:Tebi bi privoščil en tak tretman Jodlarskih ali pa HR Policajev , me prav zanima če bi potem še pisal takšne neumnosti
10.gif

Hrvaški policaji so večinoma veliko bolj korekrtni kot slovenski. Sem dosti na HR, dosti prekšrkov sem naredo zato vem da so bolj človeški , tu v SLO pa ti večinoma pišejo kazni kot roboti.
Se povsem strinjam zato sem pa napisal omenjeno. Na Hrvaškem še nisem plačal ,dosedaj so še vedno pogledali stran ,ali pa sem jo odnesel z opozorilom.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mene pa so štrafali na reški obvoznici ob pol dveh ponoči, na prazni cesti ob dveh majhnih otrokih,...za 20 km prekoračitve hitrosti
jih lepi k. gleda. če mene vprašaš jih brez vinjete nisti v slovenijo nebi spustil,...

kockasti so res eni,...c,... in uspel sem že tretje leto zapored oditi v Grčijo namesto v kockasto našo in z veseljem čakam da jih še v fuzbalu eni namahajo da se jim mal nos povesti,...

slabeizkušnjeskockastimi.press

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Že zdaj je v Mb vsako poletje ob vikendih bilo nevzdržno. Kolona po Ptujski in skozi Miklavž... Kako bo zdaj, ko se bodo izogibali avtocest, nočem niti pomisliti.

Halo!!!!
Ptuj - Maribor vsak dan 45 minut in nazaj enako - pred novi zakonom 30 min. Za popizdit!!!!
confused-1.gif

1 leto so delali polovico Ptujske ceste , sedaj turbo križišče na Titovi.
uf-1.gif
Ko bodo začeli delat to bom tako ali tako potreboval 1 uro

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ja kaj se buniš..naredil si pač prekršek, vozil si 20 km/več kot je dovoljeno in ti plavi pač napisali kazen v skladu z zakonom. To se ti lahko zgodi tako v SLO, HR, pa tudi v Grciji. Počasi se bo treba navadit da so znaki zato, da se jih spoštuje, ne pa potem joka, ko treba plačat kazen.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
res je , naredil sem prekršek sredi noči, na prazni cesti. hrvati ki so se kasneje pripeljali mimo so šli po občutku kar nekaj hitreje aa glej našli so še enega slovenca (še preden sem speljal).

ma kot sem rekel, naj tudi naši štrafajo kockaste,...

p.s.
škoda da vinjete ne veljajo že zdaj, bi naši sosedje vsaj tam pustili kakšen €.

l.p.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Naši res napišejo kazen in polnijo proračun, kockasti pa denar v žep.

Siva ekonomija.press

Do sedaj še nisem uradno plačal, vedno v žep.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Ma jaz še zdaj ne vem, kaj je taki problem naredit tedenske vinjete za 15 eur. Ziher potem nebi bilo polemik. Sedaj pa nas kurca cela Evropa z Hrvati vred. Pa saj smo blesavi. Obnašamo se kot da imamo zlate avtoceste. ...cepci zabiti. Lažje je gledat kolone skozi center Maribora in zabasane lokalne ceste po vsej Sloveniji, kot pa naredit kurčeve tedenske vinjete. Huraa zmagali smo... dosegli smo cilj, da se turist na poti skozi našo državico obvezno ustavi za 1 dan... v prometnem zastoju namreč.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno: