Izliv vode ...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
... je zavarovan, danes je puščal ventil in dva kuhinjska podpultna elementa sta bila zmočena po dnu in dveh stranicah.
Ker sta bila dobro sestavljena in dodatno silikonana in zaradi hitre intervecije škoda ni totalna. 2x dno in 2 stranici sa lokalno malo napeti, zadnji steni sta fuč in ena vratca so bila poškodovana pri intervenciji.
Ima smisla prijavljat škodo. Le - ta niti še ni zelo opazna.
Ali zavarovalnica to oceno kot ne omembe vredno, ali je to pač dogodek za prijavo.
Kako se to sploh oceni, kako se odšteje amortizacija ?

Da ne bo potem pri ogledu 'zavarovalnega kaj vem kaj že je ' smeh basal ...

LP

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Iverica se NE napne v pol dneva...
Samo tako mimogrede iz mizarske stroke.

iverka se napne v pol dneva, oz čez noč in to konkretno. Moj primer
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Saj najbrž nimaš zavarovano na dejansko vrednost, da bi se odštevala amortizacija?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz bi prijavil. Meni je zagorela kuhinjska napa in so mi priznali nove omarice levo in desno ter nad napo čeprav so bile samo črne od dima in je šlo z vimom vse lepo stran. Seveda so plačali tudi novo napo, montažo in demontažo omaric, čiščenje ter beljenje kuhinje, zavese v čistilnico...Nisem rabil nobenih računov samo po denar sem šel na zavarovalnico.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
odvisno od zavarovalnice. jaz imam na triglavu zavarovano odgovornost. ko mi je puščal odtok WC-ja in je spodnja soseda dobila moker flek na stropu, sem poslikal razbito kopalnico in moker flek ter podal zahtevek na zavarovalnico. čez čas sem dobil dopis od triglava in 150 EUR, brez da bi kdorkoli prišel pogledat ali zahteval kakršne koli račune.
prijatelj na generaliju je imel podobno zgodbo in precej več komplikacij. jaz predlagam, da daj zahtevek, nič te ne stane.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Epilog :

Dobil danes potrditev poravnave.
Po ogledu cenilca in hkratni prisotnosti mizarja, sem poslal predračun mizarja in danes so mi potrdili predračun.
Torej plačali bodo izdelavo, demontažo starih in montažo obeh novih omaric, komplet, direktno izdajatelju računa (mizarju, ki bo opravil popravilo), meni pa dodatno še odškodnino za čiščenje in pospravljanje, saj je voda dejansko zalila del stanovanja. Potrebno je bilo očistiti in posušiti tudi pod pohištvom, V primeru, da bi kje odstopi parket, sledi naknadna prijava, verjetno pa ne bo treba, saj smo bili doma in je dogodku sledila bliskovita akcija.

Torej, profesionalen pristop zavarovalnice, brez posmehovanja, ki sem ga dejansko pričakoval.

Zeloooooo zadovoljen.

LP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Jaz bi prijavil. Meni je zagorela kuhinjska napa in so mi priznali nove omarice levo in desno ter nad napo čeprav so bile samo črne od dima in je šlo z vimom vse lepo stran. Seveda so plačali tudi novo napo, montažo in demontažo omaric, čiščenje ter beljenje kuhinje, zavese v čistilnico...Nisem rabil nobenih računov samo po denar sem šel na zavarovalnico.

Kakšna napa je zagorela? Proizvajalec?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Hm, morda sem malo nerodno napisal ni bila kriva napa ampak moja žena, ker je dala pražit čebulo pa malo pozabila na vse skupaj.
redface-1.gif
Še sreča, da je imela posoda ročaj, da jo je lahko prijela in odnesla ven iz hiše in ni poizkušala s kakšno vodo polivat. V napi je bil pa prižgan ventilator in je napa zagorela kot bakla. Zadnji trenutek smo rešili vse skupaj.
1350452-Slika089.jpg

Priponke

• 1350452-Slika089.jpg
    1350452-Slika089.jpg
    66,1 KB · Ogledi: 210