izliv vode..pavšal?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Torej zgodil se nam je izliv vode v stanovanju.Poplavljen dnevni prostor/jedilnica/kuhinja.
Glede na to, da imamo nadstandardno kritje trenutno ni nobenega problema iz strani zav. v fazi sanacije.
V splosnih pogojih pise, da nam v primeru izliva pripada tudi nadomestno bivanje.Ker je stanovanje dejansko ze 2 meseca
gradbisce, ter, da ga koristimo samo za spanje in tusiranje, me zanima, na kaksen nacin se dogovoriti za nek odškodniski zahtevek/pavšal?Pričakujem, da če sklenem in drago plačujem polico, da bo posluh iz strani zav tudi pri tem.
Verjetno ima zav. nek svoj notranji "cenik" koliko stane en dan "nadomestnega" bivanja?
Dejstvo je, da ze 2 meseca kosilamo/vecerjamo zunaj po restavracijah, ker dostopa do kuhinje nimamo..Kako v takšnem primeru odreagira zavarovalnica?

Hvala za vsak nasvet.
cheer.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zavarovalnica ti nudi nadomestno bivalno enoto, ki pa je ti ne koristiš.zakaj bi ti potem bila upravičena karkoli izplačati.morda se motim ampak pri nadomestnem avtu je stvar enaka,imaš ga možnost vzeti.če ga ne je to povsem tvoj problem kakšne stroške imaš zaradi tega

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
nene, ne bo ravno tako.Lahko menjas parket z novim, če pa tega ne zeliš, pa obdrzis starega "napihnjenega" in vzames pavsal v visini 70%.Tukaj govorimo o zavarovalni polici na novo vrednost > ter nadstandardno zavarovanje opreme na novo vrednost.
Isto je pa pri nadomestnem bivanju.Lahko najamemo apartma z kuhinjo v sosednji vasi za 70€/dan ali pa se zmenim z zavarovalnico, da trpim v svojem stanovanju, jem zunaj in mi te stroške krijejo, toliko sem se pozanimal...Rad bi pa slisal mnenje nekoga, ki ve kako postopati..
rolleyes-1.gif
Oziroma kako spisati zahtevek na zav. lahko tudi na ZS.
Vsako leto govorim agentom VSE nam zavarujte na max in zdej lahko rečem samo sreča v nesreči.
bonk.gif

Hvala
cheer.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
nene, ne bo ravno tako.Lahko menjas parket z novim, če pa tega ne zeliš, pa obdrzis starega "napihnjenega" in vzames pavsal v visini 70%.Tukaj govorimo o zavarovalni polici na novo vrednost > ter nadstandardno zavarovanje opreme na novo vrednost.
Isto je pa pri nadomestnem bivanju.Lahko najamemo apartma z kuhinjo v sosednji vasi za 70€/dan ali pa se zmenim z zavarovalnico, da trpim v svojem stanovanju, jem zunaj in mi te stroške krijejo, toliko sem se pozanimal...Rad bi pa slisal mnenje nekoga, ki ve kako postopati..
rolleyes-1.gif
Vsako leto govorim agentom VSE nam zavarujte na max in zdej lahko rečem samo sreča v nesreči.
bonk.gif

Hvala
cheer.gif

To kar ti želiš doseči, nekako ne gre skupaj z osnovno filozofijo zavarovanja... ampak se želiš "okoristi" zaradi trenutnih slabših bivalnih razmer in na ta račun bi ti rad prodobil finančna sredctva in se z njimi okoristil, tako da dvomim, da ti bodo kaj takega odobrili.

Podobna zadeva bi bila, da si bolan in bi moral biti na bolniški, ampak ker si vseeno zmožen delati, bi šel v službo in od delodajalca zahteval, da ti naj sedaj izplača višjo plačo... ker si...

Poizkusi, me pa zanima njihov odgovor.

l.p.

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
na avtorja: Kaj potem sprašuješ, če že vse veš?

beri se 1x moj post, pa bos mogoče razumel, point?namen posta pa je, da odgovori, kakšen zavarovalniški agent, ki ima izkusnje in ve kako postopati.
rolleyes-1.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
rolleyes-1.gif
bonk.gif

Hvala
cheer.gif

To kar ti želiš doseči, nekako ne gre skupaj z osnovno filozofijo zavarovanja... ampak se želiš "okoristi" zaradi trenutnih slabših bivalnih razmer in na ta račun bi ti rad prodobil finančna sredctva in se z njimi okoristil, tako da dvomim, da ti bodo kaj takega odobrili.

Podobna zadeva bi bila, da si bolan in bi moral biti na bolniški, ampak ker si vseeno zmožen delati, bi šel v službo in od delodajalca zahteval, da ti naj sedaj izplača višjo plačo... ker si...

Poizkusi, me pa zanima njihov odgovor.

l.p.

to niso slabše zivljenske razmere, ampak dejansko nimamo dostopa, do jedilnice, kuhinje, hladnika...kar posledicno pomeni, da imamo na racun izliva, bistveno večje življenske stroške..

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Verjetno ti bo lahko povedal, koliko je dobil nekdo iz Dravograda in nizvodno, ko so jih potopili Avstrijci. Ali mogoče kak prebivalec Kostanjevice na Krki ali Barja, kateri imajo zalite pol hiše skoraj vsako drugo leto. Ti so gotovo abonirani po okoliških gostilnah in imajo polne žepe pavšala, saj imajo zelo pogosto malo več vode v hišah, kot je bilo tvoje enkratno malo močnejše umivanje tal.
Tako, da... sporoči koliko si potegnil, da vidim ali se mi splača pipo pustit odprto.

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Verjetno ti bo lahko povedal, koliko je dobil nekdo iz Dravograda in nizvodno, ko so jih potopili Avstrijci. Ali mogoče kak prebivalec Kostanjevice na Krki ali Barja, kateri imajo zalite pol hiše skoraj vsako drugo leto. Ti so gotovo abonirani po okoliških gostilnah in imajo polne žepe pavšala, saj imajo zelo pogosto malo več vode v hišah, kot je bilo tvoje enkratno malo močnejše umivanje tal.
Tako, da... sporoči koliko si potegnil, da vidim ali se mi splača pipo pustit odprto.

...pravi Slovencelj, naj še sosedu krava crkne, al kako ze..
bonk.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
bonk.gif

Motiš se, ne dela v zavarovalništvu!

...in njegova primerjava tudi ni najbolj na mestu, smo pa ljudje taki, da hitro zlijemo gnjev na druge, sploh preko spletnih forumov.

torej imaš višje stroške s prehranjevanjem, mogoče ti pa priznajo del računov za dražjo prehrano?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
bonk.gif

Motiš se, ne dela v zavarovalništvu!

...in njegova primerjava tudi ni najbolj na mestu, smo pa ljudje taki, da hitro zlijemo gnjev na druge, sploh preko spletnih forumov.

torej imaš višje stroške s prehranjevanjem, mogoče ti pa priznajo del računov za dražjo prehrano?

bomo videli, upam, da se najde, kak agent, ki je v svoji karieri ze imel podoben problem, bom pa javil, kakšen bo razplet
nahrung002.gif

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Moje razmisljanje je sledece.
Dva meseca ti ze popravljajo stanovanje zavarovalnica pa naj bi ti placala stroske ker hodis jest ta cas v gostilne? A si ti malo pomesal zavarovanje, karitas pa mogoce se marsikaj drugega?

Ne poznam primera, da stanovanja zaradi izlitja ne bi sanirali v desetih dneh, ob tem, da se hkrati skorajda v celoti adaptira kopalnica. A se tvoji izvajalci vsak dan vozijo iz Makedonije? Ce je to tako potem je res, da sta dva meseca se premalo, da kaj naredijo.

Kar se tice prehrane. Zakaj bi ti zavarovalnica placevala prehranjevanje v gostilni? A ti to zmeraj placa ? Tudi ce nimas skode ? A drugace ne jes?
Ne razumem namrec tega.

Ce ti bodo to placali za dva meseca sporoci kaksno zavarovanje in pri komu si to imel zavarovano. Nekdo je ze napisal; bom tudi jaz vodo odprl! :)

Lp

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
bom kratek...

ni bila luzica, da bi pipo odprl..ne privoscim tega nikomur...
rolleyes-1.gif

- vse parkete je dvignilo, štemanje parketov ven, izuševanje estrihov, voda je pritekla skozi AB ploščo nadstropje nizje in stanovanje ni vec stanovanje , ampak GRADBISCE..tisti, ki pozna, postopek izuševanja estrihov bo vedel, da v takem stanovanju ne mores skoraj zivet, ne pa da bi jedel.in ja traja ze skoraj 2 meseca...proces izusevanja napitega tervola traja, pa še tako vprasanje, če bodo ga lahko izsušili do konca..parketar je rekel, estrih ven
bonk.gif

p.s iz teme se umikam, hvala za pomoč

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne sprasuj na Alterju, ker tukaj so sami wannabe znalci. Prej ti zivce zjebejo, kot bos docakal kak strokoven odgovor

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
357
83
tam ko se terc po tori rola
Ne me napak razumeti. Torej, bil je izliv vode in sedaj že dva meseca popravljajo (kot pišeš gradbišče je...). Koliko je pa bilo vode notri -v višino in kako dolgo je bila poplava? Pišem zato, ker smo lani v firmi imeli poplavo (ja, ravno to, kot piše 'telex'). V ponedeljek ob 12.00 je bila voda pol metra in več, odvisno od hale, naslednji dan ob 20:00 pa je zalavfala proizvodnja. Je bilo treba vse stroje (naslednji dan zjutraj, ko ni bilo več vode, samo 10 cm blata povsod) odklopiti, sprati in posušiti, spraviti v pogon... Da ne govorimo o čiščenju in spiranju... Zato mi je malo čudno to o dveh mesecih. Če pa si imel itak v planu renovirati vse, je pa tvoj problem, če se vleče. Po moje nekako nisi upravičen do tako dolgega vlečenja odškodnine -iz naslova prehranjevanja zunaj. Tudi jaz sem imel v kuhinji in dnevni polavo, ko je na pomivalnem stroju počila vodovodna cev. 3 cm vode v stanovanju. V štirih urah toliko sanirano, da se je dalo normalno bivati. Naslednji dan pa kar je zanič, ven. Ostalo na sušenje. Ti pa vsekakor privoščim odškodnino maksimalno. Saj zato pa zavarujemo, a ne. Je pa zavarovalnica mafija, če nisi previden. Sodelavki je počilo steklo na klubski mizici v dnevni sobi. Ni dobila odškodnine, ker steklo ni bilo v lesenem okvirju... Zavarovalnica MB. Kako bo v lesenem okvirju, kri nebeška, če je pa bil tak model mize....