Izkušnje z roboti za pranje stekel

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Ima kdo praktične izkušnje z roboti za pranje stekel? Plusi, minusi posameznih modelov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Jaz imam fiksna in 5,5m visoka na razponu slabih 5m, pa je lojtra bolj praktična. Kjer pa normalno z roko dosežeš, pa sploh ni za razmišljat o robotu. no, saj sesalec je tudi na roko hitreje, ampak robot nima kam pasti. Če imaš štrom in dovolj dolg kabel, po počakal, če je pa na baterijo bo pa dol padel, ko je zmanjka. če pa zraven sedim in čakam - pol pa raje na roko.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Imam Mamibot Glassbot. Če peremo šipe na roke, potem nas motijo črte, lise, krogci posušene vode. Če bi uporabljali deionizirano vodo, jih verjetno ne bi bilo. Na roke tudi dosti bolj pritisneš lahko na steklo in zribaš umazanijo. Plusi robota (govorim samo za Glassbot) ne pušča skoraj ni flekov, še posebej če uporabiš namensko čistilo. Če to čistilo uporabim na roke, je šipa motna. Minusi robota so da ni prav hiter, občasno pade (ima štrik za obesit, ampak... nimam kam zvezat), ventilator za podtlak bui lahko delal več podtlaka, ker če je šipa premokra, potem mu pogon zdrsava in takrat obstaja možnost da pade, robovi šip so problem, ker je sistem narejen malo šutasto. Pod črto, ni ravno neuporaben, točno temu modelu manjka boljši pogon, več podtlaka, sistem za pršenje na šipo ali pa močenje krpice, ker zdaj je treba ročno jih ravno prav navlažit, to pa zadostuje za 1m2 mogoče 1.5m2.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Teli modeli z dvema vrtečima krpama, kot Alphawise S60 so se res izkazali za mimosun in so neuporabni. Čakamo, da nekdo naredi nekaj v smislu dveh hkrati nasproti rotirajočih krp in brisanja ostankov vode za njima.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Tocno ja... Cim je bila krpa premokra, je bilo konec... In za ene 2m2 je bilo, jaz jih imam pa skoro 70. Pa se vedno ostanejo okvirji in se moras ravno tako sprehodit se enkrat.

V glavnem, saj nisem pricakovala veliko, kupila sem za šipe, ki so dosegljive samo u lojtro. Pa se za tisto nisem bila zadovoljna.