Izkušnje z italijansko pošto

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako hitro (oz. počasi) kaj dostavljajo? Trenutno čakam pismo iz Sorrenta že preko 6 tednov (notri so neki papirji), razglednica iz Strombolija ni prispela niti po 8 tednih, sodelavec pravi,da mu je razglednica iz Sicilije hodila preko 2 meseca.
Mislim halo, pa iz najbolj zabačenih koncev sveta (Tanzanija, Laos) mi razglednice niso nikoli hodile dlje od treh tednov.
rolleyes-1.gif

Ko sem kontaktiral v Sorrento, če so mi poslali na pravi naslov, so rekli, da ja in da naj "you just have to wait".
cry12bpy.gif

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
jp, italijani so znani po tem. kadarkoli pošiljam tja, večino traja par tednov, sicer je 6 že tudi za njih kar precej. ampak v evropi se mi zdi, sta samo esp in ita počasni ko polž.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.150
113
Leta 2007 sem šofiral letalo, ki je prevažalo italijansko pošto. Da ti vidiš, kje vse so ležale škatle, ki zaradi prostora niso šle v letalo
smile-1.gif
Ene so do naslednjega dne čakale na vozičkih, druge pod neko streho zraven traktorčkov.. v skladišče je šlo redko, ker so vse pripeljali s tovornjaki, ki so v času utovarjanja v letalo že zdavnaj zapustili letališče.

Tako da se ne čudim, če se kdaj kaj za vedno izgubi.

grin1.gif

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Prejšnji mesec oddal paket takoj za mejo in je bila roba dostavljena južno od Rima v dveh dneh.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz v zadnjih letih nimam slabih izkušenj, prej je bila pa groza. Razglednica lani iz juga Italije v dobrem tednu, roba iz italijanskega Amazona tudi v roku cca. 10 dni.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Italijanska pošta ima zelo slab sloves, z razlogom.
Ko pošiljam dol priporočeno traja nekje 7-10 dni, lahko pa tudi več. Tudi pošiljke iz Italije znajo kar trajat, da zadeva pride.
Za primerjavo: isti paket pride v Bolgarijo v 3-5-ih dneh.
grin1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
razglednice iz sicilije poslal pred 5 tedni, se sedaj niso prisle.
na tiste iz rima 2013 pa sem ze skoraj pozabil:)

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Anekdota o bednih in neumnih americanih. Sem iz trgovine v new yorku (usa) pol leta nazaj narocil eno uro, v ponedeljek ob 11h dopoldan oddal narocilo, oznacil USPS First Class Mail International (Aproximately 7 to 21 Days), postar mi je pozvonil v cetrtek ob 13h. Isti teden.

Nobena priority ali express dostava. Iz mimovrste bi dobil, ce bi imel sreco v sredo, ponavadi do petka pride.
evil.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mel si srečo... naročilo so poslali tako, da je šlo isti/naslednji dan na avijon, ki so ga a) ujeli, b) je bilo dovolj prostora da je šlo tvoje gor; Več sreče ko pameti
grin1.gif

sej, če se pošilja z DHLexpress znajo tudi v manj ko 24urah čez celo evropo spravit (če do 17h oddam naročilo v angliji, bo naslednji dan do 14h pri meni)
tongue-1.gif

sicer pa na splošno, "nacionalni monopolisti" so večinoma znani, da imajo pač ustaljen urnik delovanja, pač, ali enkrat ali dvakrat na teden odpremljajo mednarodno in basta. Deloma zavisi tudi od države, ampak, ko oddaš na šalterju nekaj, ne pričakuj da bo s tem paketom nekdo laufal na prvo letališče...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Slabe izkušnje, pošiljal že tja, pa naslovnik ni dobil 2x (brez trackinga, tako da sem požrl) kar pa naročim pa traja. Če se le da se ITA izognem v loku. Cigani pač.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Jp, DHLexpress mi je glihkar (najcenejša možna varianta pri njih) privlekel iz ZDA v SLO v manj kot 40 urah. Nod bad, pa čerpav jih ne maram, ker so se znali zelo jebivetrsko obnašat svoje čase.