Izklop neta na racunalnikih v mrezi

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kot sam naslov ze pove, me zanima kako naj izklopim internet na vecih recunalnikih v mrezi?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
lahko na routerju blokiraš njihov MAC adreso. lahko na računalnikih onemogočiš mrežno kartico. lahko odklopiš mrežni kabel (na strani routerja ali računalnika). lahko pobrišeš ikone za IE, FF, ... v prvi vrsti je odvisno od spretnosti uporabnikov teh računalnikov, kako učinkovit bo tvoj ukrep.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A lahko dam tko, da ce odpres kateri koli brskalnik da te vprasa za username passwd, al to ni najhitrejsa resitev...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Vse je odvisno od tvoje trenutne opreme in znanja... ter seveda denarja.

Če imaš dober router, server in znanje, lahko marsikaj narediš zastonj. Obstajajo pa za to kar si želiš (user/pass v browserju) internet hotspot rešitve... so pa večinoma plačljive in za njih potrebuješ primeren server.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Server je novejsi tko da je verjetno OK. Mene ta drugi del zanima, a to da ce nekdo odpre explorer da se pojavi eno okence za username in passwd in ce ga ves lahko uporabljas drugace pa ne je placljivo?

Pol bomo pa res zbrisal samo ikone in je to to.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Jup... točno tako delujejo "internet hotspot" rešitve... malo pogooglaj. Mislim, da boš našel dovolj izbire. Namenjeno je ravno hotelom, gostincem in ostalim v podobni branži...

Recimo to je prvi, ki mi ga je google vrnil.. http://www.antamedia.com/